linkedin preporuke

LinkedIn, društvena platforma gde se povezujete za ljudima iz poslovnog sveta ili tražite posao, je ove godine kupljena od strane Microsoft kompanije za $26.2 milijarde i konstantno radi na usavršavnju svojih funkcija. LinkedIn je sada doterao svoju funkciju preporuka tako da one zaista i znače nešto.

Endorsment funkcija je prvi put predstavljena 2012. godine i omogućava da Vas Vaše konekcije ocenjuju i preporučuju Vaše veštine. Da li znate Microsoft Office? Da li ste koristili Photoshop? Da li ste odgovorna osoba? Od tada su korisnici ove mreže dali preko 10 milijardi preporuka. Neke su bile legitimne, ispravne i na mestu, dok su neke zaista bile smešne.

Ove male LinkedIn preporuke imaju uticaj na pretragu profila, i prema LinekedIn-u korisnici koji imaju navedeno najmanje 5 veština, imaju 17x više pregleda svog profila.  

Nova verzija preporuka će koristiti algoritme i prikazivati preporuke koje su najrelevantnije za osobu koja gleda Vaš profil. Takođe, ako želite preporuku za neku određenu veštinu, LinkedIn će slati preporuke korisnicima koji će ih i najverovatnije popuniti.

Nove LinkedIn preporuke su za sada dostupna na mobilnoj verziji LinkedIn-a, dok se promene na web verziji očekuju uskoro.

PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR