LG V20 Galaxy Note7 alternativa

Odmah nakon završetka IFA sajma u Berlinu, nekoliko nedelja nagađanja i procurelih informacija na internetu i samo nekoliko sati  pre predstavljanja novog iPhone telefona u istom gradu, LG je zvanično predstavio V20.

LG V20 je naslednik prošlogodišnjeg V10 telefona, najnoviji veliki telefon, ili ako više volite reč “phablet” korejske kompanije. LG V10 se u 2015. godini istakao po svom unikatnom i čvrstom dizajnu, odličnoj kameri i odličnom audio iskustvu za korisnike.

LG V20 ima 5.7-inčni Quad HD displej sa gustinom piksela od 513ppii sekundarni displej za pokretanje aplikacija, pregled obaveštenja i brza podešavanja. Ovog puta sekundarni displej prikazuje 50% veći font i duplo je svetliji, i tako mnogo praktičniji za korišćenje i pri dnevnoj svetlosti. LG je zadržao u dual kameru na poleđini koja omogućava pravljenje panoramskih fotografija putem sekundarne kamere sa širokim uglom. Takođe, ovo je prvi telefon koji stiže sa Android 7.0 Nougat operatvnim sistemom i Google in Apps pretragom

LG V20

V20 spolja više liči na G5 nego na V10. Hrapava guma koja se nalazila na poleđini je zamenjena sa glatkim aluminijumom i home dugmetom koje u seb ima integrisan čitač otisak prsta. Ono što je najbitnije je da novi LG telefon nije modularan! LG je uspeo da u ovaj model stavi tradicionalnu promenljivu bateriju, a dugme koje je kod LG G5 telefona služilo za zamenu modula, ovde služi za uklanjanje poklopca sa poleđine. Telefon nije vodootporan, ali zahvaljujući silikonskom polikarbonatu koji se nalazi na vrhu i dnu telefona, V20 može da preživi razne svakodnevne padove i ima MIL-STD 810G standard što označava da je uređaj otporan na udarce i padove.

Unutar telefona se nalaze sve komponente koje samo dokazuju da se radi o vrhunskom telefonu 2016. godine: Qualcomm Snapdragon 820 procesor, 4GB RAM, nadogradiva 64GB interna memorija i mesto za microSD karticu do neverovatnih 2TB. Kako smo već spomenuli, baterija je promenljiva, a njen kapacitet je 3200mAh. V20 je kompatibilan sa Quick Charge 3.0 putem svog  USB-C porta.

LG V20

Audio je još jedan segment gde je LG dao sve od sebe da zadovolji sve zaljubljenike u kvalitetan zvuk. V20 ima ugrađen 32-bit Hi-Fi Quad DAC (digital – to – analog – converter), koji koristi tehnologiju audio kompanije ESS. Zahvaljujući Hi-Fi audio podršci, najnoviji LG telefon može da eliminiše pozadinsku buku, minimalizuje distorziju i pruži potpuno čist zvuk. Na nekim područjima kompanija će prodavati model sa B&O Play audio tjuningom.

LG V20

Kada su u pitanju kamere, LG V20 na poleđini ima kombinaciju kamera koje smo videli na G5: 16MP kamera sa optičkom stabilizacijom slike i f/1.8 otvorom blende i sekundarnom 8MP kamerom sa širokim uglom snimanja i f/2.8 otvorom blende. Hibridni autofokus – HAF osigurava jasne i čiste fotografje svaki put. Brz i stabilni fokus je moguć u svakom okruženju zahvaljujući integraciji tri AF mehanizma: Laser Detection AF, Phase Detection AF i Contrast AF – i za video snimke i za fotografije. Kao dodatak tu je i nova Qualcomm Steady Record 2.0 EIS (elektronska stabilizacija slike) tehnologija za lepše i mirnije video snimke. Sa prednje strane se nalazi 5MP selfie kamera sa f/1.9 širokim otvorom blende.

LG V20 stiže sa najnovijim Android 7.0 operativim sistemom koji se nalazi duboko ispod LG UX 5.0+ korisničkog interfejsa. LG UX 5.0+ je unapređena verzija LG UX 5.0 koji je prvi put predstavljen zajedno sa LG G5 telefonom.

Telefon će biti dostupan u Južnoj Koreji već ovog meseca, dok će kompanija naknadno objaviti kada se može očekivati na drugim tržištima.

IZVORLG
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR