EISA Award

Petu godinu zaredom, OLED televizor kompanije LG Electronics (LG) proglašen je za najbolji premium televizor u Evropi, po mišljenju Evropskog udruženja za zvuk i sliku (European Imaging and Sound Association – EISA). EISA nagrade dodeljuju se svake godine, a pobednike biraju stručnjaci iz 50 multimedijalnih magazina iz 20 zemalja Evrope, koji uređaje ocenjuju na osnovu njihovih tehničkih mogućnosti, dizajna i inovativnosti.

Kao dobitnik nagrade u kategoriji High-End TV, sudije su LG SIGNATURE OLED (model 65G6) opisale kao „pravo remek-delo“, čija ih je savršena slika, ali i najtamnija crna boja potpuno impresionirala. Takođe, sudije su dodatno pohvalile ovaj televizor jer podržava napredne HDR 10Dolby Vision tehnologije slike.

„Čast nam je što smo petu godinu zaredom osvojili najprestižniju EISA nagradu, a svaka nova nagrada znači nam jednako koliko i prethodna“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Ovo priznanje predstavlja potvrdu našeg čvrstog uverenja da je LG SIGNATURE OLED televizor zaista pravi inženjerski podvig, zahvaljujući svojoj jasnoj slici i revolucionarnom dizajnu koji oduzima dah“.  

Još jedan televizor kompanije LG, UH770V SUPER UHD TV, osvojio je nagradu u kategoriji European Smart TV za impresivan kvalitet slike, ali i intuitivni korisnički interfejs webOS 3.0. Osim televizora, i LG G5 smart telefon dobio je nagradu European Mobile Innovation, zbog svog jedinstvenog modularnog dizajna i kućišta koje je u potpunosti izrađeno od metala.

OSTAVI KOMENTAR