LG ginisov rekord

Kompanija LG Electronics postavila je novi Ginisov rekord, kreirajući najveću sliku za čiju su izradu korišćene isključivo sijalice! Ideja je bila da se kroz ovu sliku, na inovativan i kreativan način, pokaže izuzetan nivo energetske efikasnosti koji nudi LG Centum System frižider. Ukupno 18.072 fluorescentne sijalice različitih boja upotrebljeno je za stvaranje instalacije džinovskih dimenzija (12m x 9,6 m), koja ilustruje LG Centum System frižider. Ovo umetničko delo zasenilo je dosadašnji Ginisov rekord od 11.022 sijalice, postavljen 2014.

Za sat vremena, koliko su sijalice svetlele u okviru instalacije, upotrebljeno je 198,8 kWh električne energije, što je jednako količini koju za godinu dana uštedi Centum System frižider sa A+++ -20% rejtingom električne efikasnosti, u odnosu na modele sa A+- rejtingom. To je približno ista količina struje koja bi se iskoristila kada bismo svakodnevno tokom godinu dana usisavali pet i po sati ili kada bismo pola sata svakog dana koristili fen, i to čitavih osamnaest godina! Ove cifre zasnovane su na minimumu električne energije koji troši LG GBB60 serija za ostvarivanje A+ i A+++-20% rejtinga električne efikasnosti (zasnovano na Regulativi EU Br. 1060/2010).

Kompanija LG je svoju ideju sprovela u delo uz pomoć umetnika za izradu mozaika, Serža Bela, i umetničke grupe Everyware, koji su zajednički osmislili i stvorili instalaciju za 48 sati.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR