LastPass

Mnogi korisnici se oslanjaju na alate za upravljanje lozinkama da bi olakšali proces prijavljivanja, a jedan od popularnijih sigurnosnih alata je sigurno i LastPass. Nakon što su početkom godine predstavili potpuno novi dizajn, LastPass je sada najavio novu ogromnu promenu u svom servisu koja će dodatno ohrabriti više korisnika da preuzmu kontrolu nad svojom online prisustvom i brinu o svojoj online sigurnosti.

Od danas, LastPass možete da korisite za upravljanje svim Vašim lozinkama putem svih Vaših uređaja – računara, tableta, telefona – i to besplatno. Do sada, upotreba ovog alata na neograničenom broju uređaja je zahtevala premium ili business pretplatu. LogMeIn će i dalje naplaćivati $1 za dodatne funkcije kao što su neprikazivanje oglasa, deljenje lozinki, 1GB enkriptovanog prostora za skladištenje…

Kao i ostali slični alatiLastPass može da se koristi za generisanje jakih i jedinstvenih lozinki, čuvanje već postojećih šifri, pamćenje kojim sajtovima i servisima one pripadaju. Sve šifre se čuvaju na cloud servisu i korisnik može da im pristupi sa bilo kog mesta.

LastPass je dostupan za Windows, Mac, iOS, Linux, Android, a tu su i ekstenzije za Internet pretraživače:  Microsoft Edge, Internet Explorer, Chrome, Firefox i Opera.

Kompanija nudi i aplikaciju za dvostruku autentifikaciju za Windows, iOS i Android uređaje.

OSTAVI KOMENTAR