LastPass Authenticator

LastPass, kreatori jedne od najpopularnih aplikacija za upravljanje šiframa, je danas predstavio novu aplikaciju za pametne telefone koja će korisnicima pružiti još jedan nivo zaštite i sigurnosti.

LastPass Authenticator je aplikacija za iOS, Android i Windows Phone korisnike, a doneće dvostruku autentifikaciju (2FA) i na Vaš LastPass nalog i na ostale podržane aplikacije.

Ako do sada niste čuli za 2FA, dvostruka autentifikacija zahteva da korisnci prilikom logovanja na neki svoj nalog potvrde svoj nalog i šifrom i još jednim dodatnim nivoom zaštite. Google pruža 2FA tako što prilikom svakog logovanja na novi uređaj (laptop, tablet, PC…), pored Vašeg Google korisničkog imena i šifre, morate da unesete i 6-ocifreni broj koji Vam Google pošalje putem SMS poruke. 2FA se uglavnom obavlja putem SMS poruke, ali ako koristite LastPass na desktop računaru, možete da skenirate barcode na Vašem ekranu koristeći kameru Vašeg telefona i tako dokažete i potvrdite svoj identitet. Kompanija najavljuje pojednostavljenje ovog procesa tako što će Vam tražiti da samo izaberete “Verify” dugme na Vašem pametnom telefonu.

Iako mnogi servisi kao Facebook i Google obezbeđuju 2FA, LastPass ima prednost jer drži više naloga na jednom mestu. I ovde je bitno istaći da ne morate da koristite LastPass Password Manager aplikaciju da biste mogli da koristite novu LastPass Authenticator aplikaciju jer ona podržava TOTP (Time-based One-Time Password) i funkcioniše sa svim aplikacijama koje podržavaju TOTP i Google Authenticator.

Besplatna aplikacija je već sada dostupna za preuzimanje sa Google Play i iOS App prodavnica.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR