LastPass 4.0

Password manager aplikacije? Imate ih bezbroj, ali nekako se uvek LastPass izdvajala iznad konkurencije. Nude sigurno rešenje, jednostavno za korišćenje, sa mnogo opcija, kompatibilan sa dosta raznih platformi i prilično je pristupačan. Da li može bolje od toga? Očigledno da može, a to je ono što novi LastPass 4.0 obećava.

LastPass je objavio da su ažurirali svoj servis za Android, iOS i OS X/PC. Najnovija verzija donosi novo korisnički iskustvo sa atraktivnim dizajnom, a da ne spominjemo i novi Sharing Center i Emergency Access. Redizajniran interfejs donosi inuitivnije korišćenje koje će najviše odgovarati onima koji su ovaj servis koristili na različitim platformama.

Novi izgled

Ovo je verovatno prva promena koju ćete primetiti. LastPass 4.0 ima redizajniran svod za šifre, menije u ekstenzijama za pretraživače, i novi svod za ceo website. Estetika i interakcija su poboljšane sa novim vizuelnim elementima, opcijom za biranje između pregleda u grid ili list modu, hover meniji i dugme za brzo dodavanje. Ali ako Vam se ipak ne dopada novi izgled, LastPass pruža mogućnost da zadržite stari izgled.  

Davanje pristupa drugima

LastPass 4.0

Sa novim LastPass 4.0, korisnici mogu da obezbede pristup šiframa za svoje članove porodice, prijatelje ili bilo kome veruju. Ova opcija se zove Emergency Access.

Novi Sharing Center

LastPass 4.0

Da li ste nekad podelili poverljivu informaciju, kao što je šifra za neki sajt, sa Vašim prijateljima, porodicom? Jednostavan proces – poslali ste je putem SMS, IM servisa, maila. Nema potrebe da kažemo da to nije nimalo siguran način i da sada toj šifri imaju svi pristup. Iz tih razloga LastPass je osmislio centar za deljenje. Ovaj alat Vam omogućava da delite i sinhronizujete određene lozinke sa drugima. Sami birate list s akim delite i šta delite i pristup možete da otkažete u bilo kom trenutku. Ovo je nešto kao dugotrajnija alternativa za Emergency Access opciju.

Redizajnirana Android aplikacija

Android aplikacija je dobila svoj novi izgled, inkorporirane nove opcije i dosta prepravki u samom dizajnu.

LastPass 4.0 je dostupan za sve postojeće ili nove korisnike. Novi izgled možete da vidite već sada. A ako još uvek niste korisnik, možete da izaberete jedan od tri osnovna paketa: besplatnu verziju, Premium verziju za 12 dolara godišnje ili Enterprise za 24 dolara godišnje.

Imate aplikaciju za Android, iOS, kao i ekstenzije za Chrome, Firefox, Safari i IE (odnosno novi Edge). Bilo da koristite Windows, Linux ili Mac OS X, ne brinite, i za to postoji aplikacija.

Probajte novi LastPass pa nam javite šta mislite.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR