Apple Lightning to 3.5mm
Apple Lightning to 3.5mm

Ako ste juče pratili Apple predstavljanje onda znate da najnoviji iPhone nema standardni 3.5mm audio port. Novi iPhone može da se upari sa wireless slušalicama, uključujući i nove Apple AirPods. Ali šta ako već imate par fenomenalnih žičanih slušalica, za koje ste već izdvojili dosta novca i ne želite da koristite neke druge? Ili ne želite da opet trošite novac na slušalice kao što je AirPods koje koštaju $159?

Postoje načini da se izborite sa ograničenjima koja donosi novi Apple telefon. Najjednostavnije je da koristite Lightning to 3.5mm adapter koji stiže sa novim iPhone 7. Možda nije idealno rešenje da nosite mali adapter uvek sa sobom, ali je odlično rešenje za početak.

Apple iPhone Lightning Dock
iPhone Lightning Dock

I dok Apple i dalje arogantno opisuje potez ukidanja audio porta hrabrim, još uvek nisu dali odgovor na pitanje: šta će se desiti ako neko želi da sluša muziku putem slušalica i puni svoj novi iPhone u isto vreme? Kompanija trenutno nudi iPhone Lightning Dock koji i nije baš portabilan, ali ima audio port na poleđini i sposoban je za mnogo više: može da se poveže sa računarom putem USB kabela zbog sinhroniizacije iPhone uređaja ili njegovog punjenja, može da se poveže sa utičnicom zbog napajanja, a ima i ugrađene zvučnike.

Dock ima i visoku cenu od $49, dok konkurentske kompanije prodaju slične proizvide u cenovnom rangu od $20 do $30. Osim cene, ovaj dock i ne deluje kao idealno rešenje za nešto što bi svaki moderni telefon, pogotovo high-end telefona iz 2016., trebao da reši na vrlo jednostavan način.

OSTAVI KOMENTAR