vesti

Danas je i više nego lako da uvek budete u toku svim što se dešava oko Vas. Imate pametni telefon, pristup internetu. Svaki news website sada ima svoju aplikaciju gde možete da vidite novosti. Ali sa druge strane, filtriranje tolike količine vesti i blog postova je zamarujuće, da ne govorim koliko vremena se izgubi sa prelaska jednog na drugi website. Srećom postoji dobar broj odličnih aplikacija koje će pomoći da uvek pronađete vest koju želite i da nikad ne propustite ono što Vas zanima. Ovo je lista najboljih NEWS aplikacija za Android.

Feedly: moderno lice za RSS feed

RSS (Rich Site Summary) feed priličo zastareo način za praćenje vesti i ažuriranja na website-ovima, ali takav metod prikupljanja vesti je značajno unapređen proteklih godina i sada postoji nekoliko aplikacija koje skupljaju vesti sa raznih website-ova i prikazuju Vam ih na jedom mestu.

Najbolja takva aplikacija je Feedly. Besplatna verzija nudi dosta opcija koje će biti dovoljne većini korisnika. Pretražite teme, pronađite najzanimljivije news website-ove, sačuvajte i to je to. Sve website-ove možete da kategorizujete, vesti možete da sačuvate da ih pročitate kasnije, tu je i built-in opcija za deljenje vesti na raznim popularnim mrežama i servisima.

Preuzmite Feedly sa Google Play prodavnice

Pocket: dobar način da sve čitate offline

vesti

Ako ste našli sve vesti koje Vas zanimaju, a nemate vremena da ih pročitate odmah, Pocket je pravi alat za to. Pocket daje mogućnost jednostavnog čuvanja zanimljivog sadržaja kom uvek možete da se vratite kasnije. Čitanje sačuvanih članaka i blog postova je moguće i dok ste offline, a aplikacija je usko povezana i sa Feedly aplikacijom iz koje možete da čuvate vesti direktno u Pocket. Aplikacija čuva članke u lepo sređenom pregledu, uklanja sve nepotrebne delove kao što je header, pozadina i oglasi sa sajta. Sve članke možete da arhivirate ili tagujete za jednostavniju pretragu.

Preuzmite Pocket sa Google Play prodavnice

Flipboard: personalizovani mobilni magazin

vesti

Flipboard je dobio ime po svojim prijatnim flip animacijama koje korisnik vidi svaki put kada swipe pokretom pređe na drugu priču/vest. Ali on je više nego samo prijatan: Flipboard ima veliki broj tema za koje možete da se odlučite, izaberete sve što Vas interesuje i aplikacija zatim počinje da puni aplikaciju pravim sadržajem za Vas i prikazuje to kroz zaista lep korisnički interfejs.

Preuzmite Flipboard sa Google Play prodavnice

Bilo da više volite da čitate samo  neke news portale kao što je  Blic, B92, Telegraf, ili pak CNN ili BBC, skoro svaka novinska kuća sada ima svoju aplikaciju koju možete da instalirate i čitate baš ono što Vas zanima.

Kako Vi pratite vesti ? Koja je Vaša omiljena aplikacija?

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR