iPhone 7

Kao što je i očekivano, Apple je danas na San Francisku predstavio nove iPhone 7 i iPhone 7 Plus telefone. Dosta dugo se nagađalo o novim Apple uređajima, njihovim specifikacijama, ali ovo je sigurno: novi iPhone nema audio izlaz, oba modela su vodootporna, imaju stereo zvučnike, Apple je predstavio dve nove boje i iPhone 7 Plus ima dve kamere na poleđini.

Uređaji su sada pored standardne srebrne, zlatne i rozo-zlatne dostupni u mat crnoj i sjajnoj “Jet Black” crnoj. Home dugme je sada prilagodljivo, osetljivo na dodir,  slično kao Force Touch funkcija.

Veliki napredak je primetan i kod kamera. Oba modela sada imaju optičku stabilizaciju slike, f/1.8 otvor blende, sočivo od 6 elemenata, True Tone blic s Quad-LED, fotografije nastaju za samo 25 milisekunde. Unapređeno je fotografisanje pri slaboj osvetljenosti, Live Photos je dobio ažuriranje i video stabilizaciju, a prednja kamera je unapređena na 7MP i ima automatsku stabilizaciju slike. Posebno je interesantan iPhone 7 Plus kada je kamera u pitanju. Plus na poleđini ima dve 12MP kamere – jednu sa širokim uglom druga sa telephoto sočivom. Telephoto sočivo omogućava optički zoom do 10x bez gubljenja rezolucije i kvaliteta slike.

iPhone 7

Oba modela imaju 25% svetliji  Retina displej sa širim gamutom boja za bolju reprodukciju i upravljanje bojama. Dimenzije displeja kod manjeg modela su 4.7” 1280 x 720 piksela, dok veći iPhone 7 Plus ima 5.5-inčni 1920 x 1080 piksela displej. Naravno, oba displeja imaju i 3D Touch.

iPhone 7 ima dual stereo zvučnike, jedan sa prednje strane i drugi sa donje. Više nema 3.5mm audio izlaza, a Lightning je sada način da korisnik dobije audio kroz slušalice. EarPods sa Lightning i Lightning to 3.5mm su dodaci koji se nalaze u kutiji, pored telefona.

iPhone 7

Novi iPhone modeli stižu sa Apple A10 Fusio quad-core procesorom. Dva jezgra imaju 40% brže performanse nago A9 procesor, dok su druga dva jezgra visoko efikasna i koriste samo ⅕ snage. Grafika je poboljšana za 50% u odnosu na A9, a ovi modeli imaju i najduži život baterije kada su iPhone telefoni u pitanju – nakon jednog punjenja iPhone 7 izdrži 2 sata duže u odnosu na iPhone 6s.

Početna cena za iPhone 7 je $649, a uređaj stiže u verzijama 32GB, 128GB, 256GB. Cena za iPhone 7 Plus kreće od $769, a dostupan je u verzijama 32GB, 128GB, 256GB. Porudžbine za nove telefona počinju 9. Septembra, a isporuka već 16. Septembra.

OSTAVI KOMENTAR