Instagram

Instagram se uozbiljio kada je sigurnost u pitanju, i kompanija je potvrdila da uvodi dvostruku autentikaciju koja će još bolje sačuvati Vaše naloge na ovoj mreži.

[dt_gap height=”32″ /]

Što je Instagram popularniji, to je i više korisnika ove društvene mreže, a samim tim tu je i još više onih koji na sve moguće načine pokušavaju da upadnu na Vaš profil i da ga na neki način zloupotrebe.  Do sada je bilo potrebno samo Vaše korisničko ime i šifra i nalog je otljučan. Od danas se to menja je Instagram uvodi dvostruku autentikaciju.

TechCrunch, koji je i prvi saznao ovu vest, piše da će Instagram sada omogućiti korisnicima da verifikuju svoj broj telefona i povežu ga sa nalogom. Kada je dnom to uradite, svaki sledeći put kada budete hteli da se ulogujete na Vaš nalog, pored korisničkog imena i šifre, moraćete da unesete i verifiakcioni kod koji Vam je poslat putem SMS poruke na broj telefona koji ste prijavili. Ovo je funkcija koju već izvesno vreme Google koristi za zaštitu svojih naloga. 

instagram

Dobro je da Instagram uveo opciju i dodatno osigurao svoje korisnike i njihove fotografije, mada ih mnogi kritikuju što su toliko dugo čekali. Facebook, kompanija koja je i vlasnik Instagram-a, je dvostruku autentikaciju uveo još pre 5 godina. Za prosečne korisnike ova opcija može da bude zamorna i potpuno besmislena. Ali za poznate, kompanije i brendove čiji nalozi se hakuju svakodnevno u zloupotrebljavaju na načine koje ne možemo ni da zamislimo, dodatni nivo sigurnosti je svakako dobrodošao,

Nova opcija će se pojavljivati postepeno, pa će možda trebati par dana dok stigne i do Vas. Ova vest stiže samo nedelju dana nakon što je Instagram uveo još jednu značajnu promenu na svojoj mreži, a to je podrška za više naloga.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR