ifttt aplet

IFTTT servis je predstavio novu 3.0 verziju i sa njom velike promene u svojoj aplikaciji. Dosadašnji recepti su dobili novo ime “Applets”, a kompanija je spojila sve svoje DO i IF mobilne aplikacije u jednu potpuno novu IFTTT aplikaciju. 

Aplet (engl. Applet) je bilo koja mala aplikacija koja izvršava određeni zadatak unutar većeg programa – Wikipedia.

U svom blog postu, IFTTT ističe da će podrška koju sada ima aplet biti veća od starih recepata, kao što je mogućnost da izvršavanje više akcija sa samo jednom komandom (nešto što je i Microsoft predstavio pre par dana u svojoj Flow aplikaciji).

ifttt aplet

Nova IFTTT aplikacija za Android i iOS će zameniti sve prethodne aplikacije koje je kompanija predstavila. Svi Do apleti će i dalje funkcionisati, ali će njima biti moguće upravljati putem jedne aplikacije. Kompanija je istakla i da trenutno imaju preko 360 različitih nosivih i Wi-Fi IoT uređaja koji podržavaju njihov servis.

Nova 3.0 verzija ima i drugačiji dizajn, jednostavniji za korišćenje i brzo pronalaženje apleta koji su zanimljivi korisnicima. Da bi istakao aplete, IFTTT ih sada ističe na početnom ekranu aplikacije. Kao dodatak, početna strana ima i male tutorijale koje se pojavljuju u dnu ekrana i opisuju šta koja sekcija znači i kako da nađete pravi aplet za Vas.

IZVORIFTTT
PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR