Huawei Nova

Umesto očekivanog naslednika Mate S telefona, Huawei je na IFA 2016 sajmu predstavio potpuno nove uređaje Nova i Nova Plus. Iako se radi o novoj seriji, oba telefona podsećaju na neke od postojećih Huawei telefona. 5.0-inčni Nova liči na smanjenu verziju Nexus 6P, dok 5.5-inčni Nova Plus veoma podseća na neki uređaj iz Mate serije.

Nova i Nova Plus imaju aluminijumsku šasiju sa jasnim i čistim ivicama, i 2.5D staklo koje je veoma popularno među korisnicima.

Oba telefona unutar šasije imaju Qaulcomm Snapdragon 625 procesor (koji je sada očigledan izbor za telefone srednje klase), 3GB RAM, 32GB interne memorije, 3020mAh bateriju i 3340mAh bateriju kod Plus modela.

Huawei Nova

Huawei Nova ima 12MP senzor sa phase-detection auto-fokusom i veličinu piksela od 1.2, dok Nova Plus ima 16MP glavnu kameru i optičku stabilizaciju slike. Oba telefona imaju 8MP kameru sa prednje strane.

USB Type-C je do sada bio rezervisan za high-end telefone, ali Huawei je odlučio da prodrma tržište i uvrsti ovaj standard i svoja nova dva telefona srednje klase. Čitač otiska prsta je takođe pristutan kod oba modela i nalazi se na poleđini, ispod kamere.  Nova i Nova Plus rade EMUI 4.1 korisničkom interfejsu koji je zasnovan na Marshmallow operativnom sistemu.

Huawei Nova i Nova Plus se očekuju na tržištu Evrope već sledećeg meseca sa cenom od oko $350 – $450 i to u tri glavne boje: bela, zlatna i srebrna

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR