HTC Desire 10

Za razlku od high-end telefona kompanije HTC koji su uvek imali poteškoća u suprostavljanju Apple i Samsung telefoni,  srednja klasa telefona iz linije Desire je bila prilično uspešna u proteklih par godina i obezbeđivala dobar deo zarade celoj kompaniji. Uprkos velikom uspehu, mnogi nisu obraćali pažnju na Desire uređaj sve do danas kada je kompanija predstavila nove Desire 10 Pro i Desire 10 Lifestyle telefone.

Dva nova Desire 10 telefona imaju sličan dizajn koji konačno možemo nazvati odraslim – napravljeni su tvrde i izdržljive plastike i sa metalnim lajsnicama sa strane izgledaju prilično lepo i ne odaju utisak da se radi o jeftinijim uređajima na tržištu. Oba uređaja imaju isti softver i dimenzije displeja, a dostupni su u četiri različite boje: crna, tamo plava, svetlo plava i bela. Uređaji sa tamnijom bojom imaju prijatnu i meku završnu obradu, dok beli i svetlo plav uređaji prate novi trend “glossy” dizajna.  

HTC Desire 10

Šta je različito između ova dva modela? Displej, interne komponente i kamera. Iako oba uređaja imaju 5.5-inčn displej, Desire 10 Pro ima Full HD 1080p IPS displej, dok Llifestyle model ima samo 720p rezoluciju.

Desire 10 Pro ima MediaTek Helio P10 procesor; 3 ili 4GB RAM; 32 ili 64GB interne memorije, 20MP glavnu kameru i f/2.2 otvor blende, dual LED blic i auto-fous.  fenomenalnu 13MP prednju kameru i čitač otiska prsta. Razočaravajuće je što telefon iz 2016 sa 20MP kamerom nema optičku stabilizaciju slike, što će se odraziti i na performanse kamere pri slabom osvetljenju.

Kod Lifestyle modela, HTC je izostavio čitač otiska prsta, a unutra se nalazi pomalo zastareli Qualcomm Snapdragon 400 procesor; 2 ili 3GB of RAM; 16 ili 32GB interne memorije. Kamer je takođe slabija i radi se o 13MP na poleđini i 5MP na prednjoj strani.

HTC Desire 10

Iako po specifikacijama dosta slabiji od Desire 10 Pro, Lifestyle model ima i jednu prednost a to je audio sistem kakav smo mogli da vidimo kod HTC 10 telefona:  BoomSound Hi-Fi zvučnici i Dolby Audio high-resolution audio podrška.

HTC je za sada objavio da se Desire 10 Lifestyle uređaj očekuje u prodaji od 20. Septembra po ceni od oko $324 a Desire 10 Pro stiže u Oktobru, nije poznato po kojoj ceni.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR