[dt_gap height=”32″ /]

Google Translate je upravo postao još korisniji na Android uređajima. Nova “Tap to Translate” funkcija omogućava korisnicima da prevedu bilo koji tekst u bilo kojoj aplikaciji.  

Funkcija radi tako što prevodi bilo šta što se nalazi u Vašem clipboard-u. Na primer, kada kopirate tekst iz Viber poruke, mali Translate balon će iskočiti – kliknite na njega i videćete preveden tekst. Tu ćete takođe imati i opciju da izaberete jezik na koji želite da tekst bude preveden ili napravite novi prevod.

Ovo je odlična funkcija i mnogima, koji koriste Translate na svom telefonu, će uštedeti dota vremena. Google poručuje da bi ova funkcija trebala da radi unutar svake aplikacije, bilo to chat aplikacija, pretraživač itd. Potrebno je samo da obeležite tekst koji želite da bude preveden.

Microsoft je prošlog meseca dodao skoro identičnu funkciju svojoj Android aplikaciji za prevod, ali je opciju za prevod smestio u cut / copy / paste meni.

Google je danas predstavio još neke novine u Google Translate aplikaciji. Offline režim je danas stigao na iOS, gde svaki offline jezik zahteva samo 25MB prostora. I iOS i Android apliakcija su dobile podršku za Kineski jezik unutar Word Lens funkcije koja služi da uperite kameru svog telefona na tekst koji želite da bude preveden i videćete na telefonu kompletan prevod.

Ažurirane aplikacije će biti dostupne u narednih nekoliko dana.

[dt_gap height=”32″ /]

PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR