Na svojoj Google I/O konferenciji Google je objavio i nekoliko statističkih podataka koji samo potvrđuju zašto je Android najpopularnija mobilna platforma, a Chrome najpopularniji pretraživač. 

Krajem 2015. godine, Google je objavio da su dostigli broj od 1.4 milijarde Android korisnika. Sada znamo i koliko je aplikacija preuzeto sa njihove prodavnice: neverovatnih 65 milijarde. I ovo je statistika samo za prethodnu godinu.  

Sa druge strane, najpopularniji pretraživač Chrome sada ima preko milijardu aktivnih korisnika koji ga koriste na svojim mobilnim uređajima. Često se žalimo što postoji previše telefona na tržištu i čini se da se svakog dana pojavljuje neki novi model. Ovo je zaista bio problem pre par godina i čini se da su se stvari malo usporile. A onda dobijemo podatak: prema Google kompaniji, 600 Android telefona je prezentovano u prošloj godini!

Android Auto je uspeo da stigne u preko 100 automobila. Google je postao partner sa 12 Android Wear proizvođača. I na kraju, Google Photos sada ima 200 miliona aktivnih korisnika.

PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR