Spaces

[dt_gap height=”32″ /]

Kako sve manje korisnika koristi Google+ i kako Google+ zaista polako umire, Google traži nove načine da pomogne korisnicima da dele razne sadržaje online. Njihov najnoviji pokušaj je nova aplikacija za grupne diskusije o specifičnim temama – Spaces.

Sve je veoma jednostavno: napravite “Space” posvećen oređenom interesovanju i onda pozovete prijatelje da zajedno diskutujete o tome. Ovo ne bi bilo ništa specijalno, da YouTube, Chrome i Google Search nisu ugrađeni u Space aplikaciju, a to znači da ne morate da preskačete iz jedne u drugu aplikaciju da bi našli i pogledali podeljeni sadržaj.

Takođe, ovo je nešto i kao chat aplikacija: tu je i konverzacijski pregled da biste ostali u toku sa onim što Vaši prijatelji pišu i komentarišu

Google smatra da će aplikacija biti odlična za ljubitelje knjiga, studentske grupe, diskusije o određenim TV emisijama, serija ili za planiranje grupnog putovanja. Aplikacija podseća na Pinterest, ali sa fokusom na malu grupu koverzacija.

Možete da pozovete prijatelje da se uključe u “Space” putem raznih platforma: Facebook, Email Twitter…Tu je i funkcija pretrage da brzo pronađete stariji post i ponovo diskutujete o njemu.

Spaces je dostupan putem zvaničnog sajta, ali i kao Android, iOS i desktop aplikacija za sve Gmail korisnike.

[dt_gap height=”32″ /]

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR