google home

Google Home je zvanično predstavljen na Google I/O Developer konferenciji u Maju 2016. a Google je sad saopštio dodatne informacije koje su sve zanimali: cena i dostupnost. 

Google želi da se Home lako uklopi u dizajn bilo kog prostora, pa su tako obezbedili postolje u sedam različitih boja/dizajna.

google home

Ono što je najbitniji deo kod Home gadgeta je Google asistent – nova generacija konverzacije koju trenutno poznajemo kao Google Now. Postavljajte pitanja, izdajte naredbe i sve počinje sa “OK Google”: tražite da Vas probudi u određeno vreme, da Vam pusti muziku sa YouTube servisa, da Vam prevede  rečenicu na neki strani jezik, kontroliše svetla u kući, IFTT… Tu je i nova funkcija “My Day” koja pruža jutarnji update sa novim informacijama o vremenskoj prognozi i obavezama za taj dan koje dobija iz aplikacija Google Calendar i Google Keep.

Google je napravio partnerstvo sa Nest, Phillips, Samsung i IFTTT da bi podržao njihove pametne kućne uređaje. Google Home ima ugrađenu podršku za Google Play Music, Spotify, Pandora, YouTube Music i Tunein. Možete da podesite glavni muzički servis i kada kažete “OK Google play music” on će uvek puštati muziku sa glavnog audio servisa, recimo Spotify. Home se integriše sa Google Chromecast i Cast TV što znači da možete da gledate i kontrolišete YouTube video snimke, ali uskoro stiže i podrška za Netflix.  

Google Home će se prodavati za $129, dostupan je za naručivanje sa Google online prodavnice, a isporuka počinje 4. Novembra.

IZVORGoogle
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR