Google Duo

Google Duo, nova video chat aplikacija, koja radi isključivo na mobilnim telefonima, je od danas dostupna za Andoroid i iOS korisnike.

Google je predstavio Duo aplikaciju u Maju u toku svoje I/O konferencije. Aplikacija je jednostavna za korišćenje; omogućava video pozive jedan-na-jedan sa bilo kim ko ima ovu aplikaciju instaliranu, sve što je potrebno da bi ih pozvali je da imate njihov broj telefona. Duo za sada ima vrlo osnovne funkcije od kojih najveću pažnju privlači Knock Knock koji omogućava da vidite ko Vas poziva i pre nego što odgovorite na poziv.

Kada se instalirate Duo, prijavite se, aplikacija će proveriti Vaš broj telefona, poslati Vam sms sa konfirmacijskim kodom i to je ceo proces podešavanja – nema nikakvih dodatnih naloga ili liste prijatelja. Aplikacija je usko povezana sa kontaktima koji se nalaze u Vašem imeniku i sa Vašim brojem.

Google je izgradio Duo da bi korisnicima pružio brzinu i jednostavnost, aplikacija automatski prilagođava rezoluciju videa brzini konekcije i obezbeđuje da svi pozivi budu potpuno enkriptovani.

Duo je jedna od dve aplikacije koje je Google prestavio u Maju. Allo je druga aplikacija koja je namenjena za slanje tekstualnih poruka. Ovi potezi kompanije su veoma zbunjujući: umesto da unaprede jedno rešenje kao što je Hangouts aplikacija, Google se odlučio da predstavi dve nove različite aplikacije: jednu za video i jednu za tekst.

Nijedna od ove dve aplikacije nije dizajnirana da bi zamenila Hangouts. Umesto toga, Hangouts će nastaviti da postoji, ali sa fokusom na poslovne korisnike.

Google Duo

Google dosta zaostaje sa Duo aplikacijom. Na tržištu postoji mnogo takvih aplikacija, kao što je Skype i Messenger koji nude i video pozove, više funkcija čak i grupne pozive, i imaju već jake baze korisnika. 

Biće veoma zanimljivo videti kako će se Duo boriti na tržištima u razvoju gde nemaju svi korisnici pristup internetu na svojim uređajima i gde se to smatra luksuzom, kao i u zemljama gde video pozovi postoje već godinama putem drugih popularnih servisa. .

Aplikacija je dostupna za preuzimanje sa Google Play i Apple App prodavnica, pa nam u komentarima recite šta mislite.

IZVORGoogle
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR