Nakon što su godinama dobijali žalbe da njihova politika izlaže korisnike riziku, Google je u Utorak konačno objavio da su pristali da naprave željno iščekivanu promenu i da su ukinuli pravilo da korisnici koriste svoje pravo ime na Goolge + društvenoj mreži.

Politika o korišćenju pravog imena je debitovala zajedno i sa društvenom mrežom, pre tri godine, a sve sa ciljem da liči na drugu društvenu mrežu, Facebook. Ali sa tim pravilom, mnogi nisu želeli da budu deo te mreže jer nisu želeli da koriste svoje pravo ime. Sada korisnici mogu da izaberu koje god ime žele, bilo njihovo ime ili pseudonim ili kombinacija oba.

"Svesni smo da su naša pravila o imenima bila nejasna i to je dovelo do nepotrebnih poteškoća za neke korisnike. Izvinjavamo se zbog toga, i nadamo se da je ova promena jedan iskorak napred koji će napraviti Google+ mesto gde želite da biudete", napisala je kompanija na svom Google+ profilu.

Iskreno, nama je ovo glupost, i nama se sviđala ideja da svako ko ima profil na društvenoj mreži i koristi svoje pravo ime, a ne da se krije iza tuđeg. Ali očigledno da ostali korisnici ne misle tako. Šta Vi mislite? Da li Vi koristite svoje pravo ime na društvenim mrežama ili neki pseudonim, nadimak…?

 

 

Izvor: Google+

 

 

PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR