G Suite

Google for Work, Google Cloud platforma i ostali Google cloud servisi su dobili novo ime. Svi pomenuti servisi se sada nalaze pod imenom Google Cloud.

Google je takođe promenio i ime svoje plaćene kolekcije aplikacija iz Google Apps for Work u jednostavnije ime G Suite. G Suite je set plaćenih aplikacija namenjenih za korišćenje u poslovne i edukacione svrhe i uključuje: Gmail, Docs, Drive, Calendar, Hangouts i druge. Poreed novog imena, G suite aplikacije su dobile i pregršt novih funkcija. Google Drive za Android je obogaćen sa Quick Access sekcijom koja koristi veštačku inteligenciju i učenje da bi na  osnovu Vašeg dosadašnjeg ponašanja predvidela koji fajlovi će Vam biti potrebni kada sledeći put otvorite aplikaciju. Google predviđa da će ovaj sistem smanjiti pretragu za pravim fajlovima za 50%.

Calendar aplikacija sada koristi veštačku inteligenciju da automatski bira vreme za ugovaranje sledećeg sastanka. Ova funkcija je već dostupna na Android uređajima, ali sada stiže na iOS i uskoro na web.

Sheets takođe koristi veštačku inteligenciju putem Explore funkcije koja omogućava da prirodnim jezikom unesete pitanje, a softver zatim procesuira to pitanje u formulu i pruža Vam instant odgovor. Explore funkcija u Slides programu funkcioniše tako što predlaže koji dizajn da upotrebite za pravljenje prezentacije.

Docs, Sheets i Slides za Android su dobili mogućnost povratka obrisanih fajlova iz kante putem nove Trash opcije u meniju.

Sve ove novine su od juče dostupne, a Google poručuje da će ih uskoro biti još.

I na kraju, Google je dodao novi alat za kolaboraciju – Teams Drive koji je upravo ono kako se i zove, Google Drive za timove. 

Umesto da svi imaju sopstveni Drive nalog sa fajlovima i folderima koje žele da dele, Team Drives dozvoljava da ceo tim ima pristup fajlovima, a administratori mogu da podese nivoe pristupa za sve članove tima.

IZVORGoogle
PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR