Google Allo

Kao što su i najavili, Google Allo messaging aplikacija je od danas dostupna za preuzimanje.

Aplikacija je prvi put predstavljena na I/O konferenciji u Maju sa funkcijama kao što su end-to-end enkripcija, privremene privatne poruke, AI odgovori i Google asistent.

Nije Vam potreban Google nalog da bi se prijavili, samo unesite svoj broj mobilnog telefona i aplikacija je spremna za korišćenje. Aplikacija odmah omogućava da komunicirate sa svima koji se nalaze u Vašem telfonskom imeniku; ukoliko nemaju Allo aplikaciju, dobiće SMS poruku. Čim se neko iz Vašeg imenika prijavi da koristi Allo, Vi ćete dobiti obaveštenje o tome u vidu poruke. Allo omogućava slanje tekstualnih poruka, stikera, fotografija, video snimaka, fotografije sa tekstom.

Tu je i puno spominjani Google asistent: ukoliko se dopisujete sa nekim o nekom popularnom filmu, asistent će Vam u samoj aplikaciji prikazati detaljnije informacije o filmu; ako dobijete tekstulanu poruku asistent predviđa Vaš odgovor; ako dobijete fotografiju na kojoj se nalazi pas, asistent predlaže odgovore kao što su “aww” ili “cute dog”.

Za sada, Allo izgleda kao dobra aplikacija sa ugrađenom Google pretragom i asistentom, ali nisam sigurna da je aplikacija toliko dobra da odvuče korisnike od aplikacija koje već koriste kao što su WhatsApp ili Messenger. A tu je od nedavno i druga Google aplikacija Duo za video ćaskanje. Koliko nam je zaista messenger aplikacija potrebno na jednom telefonu?

Aplikacija je dostupna i za Android i iOS korisnike i dostupna je već sada za preuzimanje.

IZVORAllo
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR