Gmail za iOS

Google je rano jutros predstavio nove ažurirane Gmail i Google Calendar aplikacije za iOS. Kompanija je ovaj update Gmail za iOS aplikacije nazvala i najvećim u poslednje četiri godine. Iako su promene uglavnom vezane za estetiku, tu su i neke vrlo korisne funkcije.

Novi izgled Gmail za iOS aplikacije je veoma sličan Android verziji, sa dosta crvene boje koja pruža Material dizajn.

Kako smo već spomenuli, glavna promena je Undo Send, što znači da ako ste poslali email na pogrešnu adresu sada možete da ga povučete nazad. Nakon što pošaljete email imate nekoliko sekundi da kliknete na “Undo” opciju koja se nalazi u dnu ekrana. Ovo je funkcija koju ni Gmail za Android nema, iako Inbox ba Google aplikacija ima ovu funkciju već izvesno vreme.

Google je takođe poboljšao i ubrzao pretragu email-ova u kroz aplikaciju, tu su novi “instant” rezultati i sugestije dok vršite pretragu. I na kraju, sada je tu i swipe pokret u stranu za arhiviranje ili brisanje email-a.

Nažalost, novi Gmail za iOS ne donosi ujedinjen inbox, tako da ćete i dalje morati da se prebacujete između više email naoga (ukoliko ih imate).

Gmail za iOS

Pored Gmail aplikacije, Google Calendar za iOS je dobio nekoliko novih funkcija. Sada možete da koristite mesečni i nedeljni pregled u landscape pregledu, podeste alternativni kalendar, pretražujete događaje/podsetnike/ciljeve kroz Apple Spotlight pretragu.

Nove aplikacije su već sada dostupne za preuzimanje.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR