twitter gif

Društvena mreža Twitter je pre par nedelja počela sa testiranjem uvođenja GIF dugmeta na Android verziju svoje aplikacije. A sada je kompanija i zvanično najavila novu funkciju za sve svoje korisnike.

Test je očigledno prošao veoma dobro, jer je za vreme njegovog trajanja poslat ogroman broj tweet-ova koji su u sebi imali GIF, pa i ne čudi što se Twitter odlučio da obezbedi ovu funkciju za sve – iOS, Android i web korisnike. GIF dugme će biti omogućeno u narednim nedeljama, a moći ćete da ga koristite i pri kreiranju tweet-a i direktnih poruka. Kao i na Messenger-u, GIF-ovi na Twitter-u će biti podeljeni u razne katergorije – „awesome“, „agree“, „dance“, a moći ćete i sami da ih pretražujete po određenom nazivu GIF-a koji Vam treba.

Kad smo već spomenuli direktne poruke, još jedna novina koju Twitter uvodi je snimanje i slanje video snimaka putem direktnih poruka. Korisnici će sada moći da iskoriste dugme za fotografisanje koje se već neko vreme nalazi u Twitter aplikaciji i da snime i pošalju privatne video poruke. Opcija je veoma slična onoj koju već imaju Facebook Messenger i Google Hangouts servisi.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR