Gaze Desk

Stojanje pored radnog stola nije nov trend i takvi stolovi nisu novi koncept. Stojeći stolovi su dizajnirani da poboljšaju Vaše držanje i pomognu u otklanjaju bolova koji nastaju nakon previše sati provedenih u sedećem položaju ispred računara. Gaze Desk je možda i prvi takav sto koji se možei nazvati pametnim zahvaljujući pametnim gadgetima sa kojima je opremljen i svojoj intuitivnoj tehnologiji.

Uz sto stiže i odgovarajuća aplikacija za mobilne uređaje gde korisnik može da unese svoju visinu i težinu, a program će automatski izračunati najbolju visinu stola za optimalni položaj tela, i u sedećem i u stojećem položaju. Gaze Desk ima dve zasebna podizača, što znači da se deo stola gde se nalazi monitor podešava nezavisno od glavnog dela stola. Na ovaj način se smanjuje bol i deformacija vrata od neprijatnog gledanja dole u monitor koji stoji previše nisko.

Sto ima integrisane senzore koji prate Vaš položaj i putem aplikacije Vas upozorava ako sedite previše dugo. Gaze Desk Vas svaka dva sata podseća da ustanete makar jednom. Možete da izaberete da ovakva obaveštenja dobijate putem standardnih obaveštenja na svom telefonu ili da se sto automatski nakon dva sata namesti u položaj za stojanje pored njega.

Gaze Lab se zaista potrudio da ovaj sto učini pametnim, pa ga je opremio i opcijama za povezivanje putem Bluetooth LE i IFTTT tehnologijom koja dozvoljava da se sto sinhronizuje sa Vašim ostalim pametnim uređajima. Možete da ga programirate da automatski isključi svetla ili da uključi aparat za kuvanje kafe onog trenutka kada sednete za sto.

Maloprodajna cena za Gaze Desk će biti oko $2000. Projekat trenutno skuplja sredstva na Kickstarter-u gde ako sada poručite ovaj sto možete da uštedite i do 55%. Sto bez zasebnog podizača za monitor je sada dostupan za $499, sto sa dva podizača je sada $899. Očekuje se da kompanija počne sa dostavljanjem poručenih stolova u Novembru 2016., dok će u maloprodaju stići u Decembru.

OSTAVI KOMENTAR