Photomath

Rešavanje matematičkih jednačina može biti veliki izazov, pogotovo za studente i djake. Photomath aplikacija je tu da pomogne. Photomath, finalista Startup Battlefield at Disrupt Europe 2014, je izuzetna aplikacija koja rešava kompleksne matematičke probleme koristeći kameru na pametnom telefonu.

Od svog predstavljanja 2014. godine, aplikacija je preuzeta preko 36 miliona puta. U početku je bila dostupna samo za iOS i Windows Phone uređaje, a početkom 2015. je stigla i na Android. Zanimljivo je da je Photomath od 2014. uvek u top edukacionih aplikacija u SAD.

Hrvatska kompanija koja stoji iza ove fenomenalne aplikacije je početkom Septembra predstavila 3.0 verziju koja donosi nove funkcije koje će dodatno olakšati rešavanje matematičkih problema. Do sada, aplikacija je mogla da prepozna isključivo štampani tekst iz knjiga, ali nova verzija donosi mogućnost prepoznavanja rukopisa. Na ovaj način korisnici mogu da napišu formulu ili jednačinu i upere kameru telefona prema papiru.

Update donosi i novi ekspertni matematički sistem, Photomath+ koji rešava probleme na sličan način kao što bi ih i čovek rešio i vodi korisnike korak po korak kroz rešavanje problema. Ovaj sistem pokušava smiri tenziju i da Vam aplikacija pomogne da učite, a ne da Vam ona sama uradi domaći zadatak. Photomath+ servis je besplatan do kraja Novembra, a nakon toga će se naplaćivati. Damir Sabol, CEO kompanije, poručuje da još uvek rade na određivanju cene i modelup pretplate za Photomath+. Osnovne funkcije aplikacije, kao što je rešavanje jednačina će i dalje ostati besplatne.

Nove funkcije su već dostupne za iOS korisnike, Android korisnici mogu da ih očekuju do kraja Septembra. 

OSTAVI KOMENTAR