Većina velikih internet kompanija imaju svoje cloud platforme na kojima zaposleni mogu da sarađuju, Microsoft ima Yammer, dok Google ima Apps for Work. Međutim, tu je još jedna internet kompanija koja pokušava da uđe u ovo društvo, a to je Facebook. 

Prema tekstu koji je objavio Financial Times, Facebook radi na novom projektu, Facebook for Work – novom iskustvu za zaposlene koji su i korisnici ove društvene mreže a koje će im pružiti work-friendly chat, saradnju na dokumentima i mesto za skladištenje dokumenata. 

Facebook for Work će ličiti na Facebook sa news feeds-om, grupama, porukama, ali će imati odvojene privatne od profesionalnih profila, odvojena podešavanja i deljenje dokumenata sa ciljem da obezbedi dobru saradnju na radnom mestu.

Facebook trenutno radi na smanjivanju promo materijala u news feed-u za redovne korisnike, dok je pilot program Facebook for Work koji je lansiran u Londonu kompletno oslobođen od reklama. Naravno, ovo bi moglo da se promeni čim se novi servis zvanično pojavi. 

 

PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR