Facebook Moments

Facebook nastavlja sa pritiskanjem korisnika da instaliraju njihovu Moments aplikaciju.

Nakon što su naterali korisnike da instaliraju Messenger aplikaciju, Facebook sada ponovo pokušava da prisili korisnike da instaliraju još jednu njihovu aplikaciju, ovog puta u pitanju je aplikacija za čuvanje fotografija. Društvena mreža je počela da šalje obaveštenja svojim korisnicima da će njihove sinhronizovane fotografije biti izbrisane ako do 7. Jula ne instaliraju Moments aplikaciju za pregled i čuvanje fotografija objavljenih na Facebook-u.

Facebook je 2012. svojim korisnicima omogućio da auto-sinhronizuju svoje fotografije na mobilnim telefonima u poseban album. Tri godine kasnije kompanija je predstavila zasebnu Moments aplikaciju za iOS i Android koja će čuvati ove fotografije, ali su očigledno odlučili da sačekaju malo pre nego ugase staru opciju iz 2012.

Sada je na Facebook-u da odluči kako želi da privuče ljude da koriste njihove razne aplikacije. Strategija prisiljavanja ljudi – kao što je to bio slučaj sa Messenger aplikacijom kada su ugasili chat funkciju iz glavne aplikacije – očigledno dobro funkcioniše. Ali da li je zaista potrebno da jedna ogromna kompanija praktično plaši korisnike sa brisanjem podataka i fotografija?

Ako je Moments tako dobra aplikacija kao što Facebook misli, sigurno će je korisnici sami instalirati, nema potrebe za ucenama.

IZVORTechCrunch
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR