Facebook Moments

Facebook Moments je kompanijna aplikacija za privatno deljenje fotografija koja je prošle godine zauzela ulogu i sinhronizovanja fotografija sa mobilnog telefona.  Sada je Facebook odlučio da proširi ovaj servis i Van mobilnih uređaja i privatne mreže.

Dok je prethodna verzija aplikacije omogućavala deljenje fotografija sa određenim Facebook prijateljima, nova verzija Vam dozvoljava da podelite web link to Vašeg privatnog albuma sa bilo kim, čak iako niste povezani sa to osobm na popularnoj društvenoj mreži. Osoba kojoj ste poslali link može klikom na njega da se pridruži albumu i dodaje svoje fotografije.

Da bi pristupili novoj funkciji, možete da ili da editujete postojeće momente odnosno albume ili da kreirate novi, kliknete na tri tačkice koje se nalaze u donjem desnom uglu ekrana i tu ćete videti opciju “Share Link” koja Vam daje URL koji možete da pošaljete putem email-a, aplikacija kao što su Viber, Messenger ili bilo koja druga koju Vi preferirate.

Ažurirana Moments aplikacija je dobila još jednu novu funkciju: podrška za fotografije sa full rezolucijom. Iako aplikacija već sada hostuje Vaše fotografije besplatno, ona i nije bila baš pravi backup servis za fotografije jer ih je optimizovala za mobilnu upotrebu.

Ova promena će se nalaziti u novom “Favorites” delu aplikacije. Klikom na zvezdu koja se nalazi u gornjem desnom uglu fotografije dodaćete fotogafiju u Favorites i tada će na biti sačuvana u full rezoluciji. Nema ograničenja u broju fotografija koje možete da sačuvate u velikoj rezoluciji.

Ažurirana Facebook Moments aplikacija se već sada na nalzi na iTunes App prodavnici i Google Play prodavnici.

OSTAVI KOMENTAR