facebook Messenger

Facebook Messenger će opet dobiti SMS opciju! 

[dt_gap height=”32″ /]

Facebook će možda da oživi SMS opciju koju su ugasili pre skoro tri godine u Facebook Messenger aplikaciji. Android korisnici su ranije mogli da čitaju i odgovaraju na SMS poruke kroz Messenger, ali je kompanija brzo ugasila ovu opciju zbog, kako kažu, slabog odziva kod korisnika.

[dt_gap height=”32″ /]

Sada, tri godine kasnije, određen broj Android korisnika opet ima ovakvu funkciju u svojoj Messenger aplikaciji. Facebook je i potvrdio da određen broj Android test korisnika iz Severne Amerike sada ima koristi SMS opciju: „Trenutno testiramo mogućnost da korisnici imaju sve svoje konverzacije – od SMS do Messenger poruka – na jednom mestu. Radi se o veoma jednostavnom načinu da dobijete, vidite i odgovorite na sve svoje SMS poruke u samo jednoj aplikaciji. Odabirom opcije da vidite SMS poruke u Messenger aplikaciji, one će imati pristup svim ostalim funkcijama koje Messenger nudi.“

[dt_gap height=”32″ /]

I pored velike upotrebe aplikacija sličnih Messenger-u ( Messenger je prošlog meseca prešao broj od 800 miliona aktivnih korsinika), SMS je i dalje jedan od vodećih načina kako ljudi komuniciraju. A ako kompanija želi da privuče i „iskoristi“ te SMS korisnike, njihova jedina opcija je i bila da im omogući korišćenje SMS funkcije kroz svoju aplikaciju.

[dt_gap height=”32″ /]

Kao što smo rekli, ovo je još u test fazi, ali nadamo se da će uskoro stići i do nas. Da biste proverili da li Vaša apliakcija ima SMS opciju, pogledajte „Check SMS App“ u Settings meniju. I da, SMS funkcija će biti opciona što znači da niste obavezni da koristite Messenger za SMS poruke.

[dt_gap height=”32″ /]

Pored ove funkcije, Facebook takođe omogućava i podršku za više naloga za svoju Android Messenger aplikaciju.  Ovo stiže samo par dana nakon što je njihova druga aplikacija, Instagram, dobila istu mogućnost. Ako, iz samo Vama poznatih razloga, imate dva ili više Facebook profila, moći ćete da prelazite sa jednog na drugi kroz Messenger.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR