Facebook Messenger

Facebook konstantno radi na unapređenju i popularizaciji svoje Messenger aplikacije, pogotovo jer je je ona sada važan deo njihove strategije koja na umu ima i biznis korisnike. Poslednja u nizu novina su funkcije vezane za korisničko ime: kodovi, korisničko ime i linkovi.

Svi korisnici će sada imati jedinstveni Messenger URL koji je automatski zasnovan na Vašem korisničkom imenu osim ako već niste sami prepravili i napravili prilagođeni URL na Vašem Facebook profilu. Jedinstveni URL ima istu funkciju kao i obični URL, pa tako možete da ga delite i postavite bilo gde, a klik na njega će voditi diretno u Messenger prozor za ćaskanje.

Ovo je posebno zanimljivo za Facebook korisnike koji više nego ikad koriste Facebook za konverzaciju sa klijentima i mušterijama. Svaka Facebook stranica će uskoro biti dostupna za kontakt preko Messenger aplikacije koristeći @username format.

Najzanimljivija novina je nešto što veoma liči na QR kod skener koji će dodatno pojednostaviti i omogućiti brže povezivanje sa drugim korisnicima. Ukoliko ste i korisnik Snapchat aplikacije, onda Vam je ova opcija skeniranja već poznata, jer se nalazi na toj aplikaciji već neko vreme.

I poslednja novina, možda i najbitnija, je da Facebook sada ima 900 miliona Messenger korisnika, samo 34 miliona manje nego korisnika Facebook društvene mreže.

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR