video streaming

Facebook je u Januaru predstavio novi video streaming service koji je bio dostupan isključivo za iOS korisnike. Sada, video streaming stiže i  na Android i pokušaće da se takmiči sa Periscope aplikacijom.

Za razliku od Periscope aplikacije, koja je u vlasništvu Twitter-a, Facebook-ov video servis je integrisan u već postojeću aplikaciju, tako da nema potrebe za dodatnim instaliranjem druge aplikacije, pravljenje još jednog naloga. Kada aplikacija bude ažurirana, potrebno je samo da počnete da snimate tako što ćete izabrati „What’s on your mind?“ opciju koja se nalazi na vrhu Vašeg news feed-a i izabrati live video ikonicu. Potrebno je da upišete mali opis i zatim počnete da streaming-om. Kao i kod drugih servisa, i komentare ćete dobijati u realnom vremenu. Kada završite sa snimanjem, ceo snimak će biti sačuvan na Vašem Timeline-u. Novi Facebook streaming servis stiže u SAD sledeće nedelje, dok ćemo mi ostali morati još malo da pričekamo, a kompanija nije precizirala koliko dugo.

Da li Vi koristite neku video streaming aplikaciju kao što je Periscope? Planirate li da koristite Facebook video streaming?

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR