Facebook

Facebook je do sada nekoliko puta menjao način na koji se prikazuju vesti na Vašem početnom ekranu, a sada su objavili da će to uraditi ponovo, a sve zbog toga jer je mreža preplavljena lažnim “mamac” naslovima.

“Mamac” naslovi su oni koji teraju korisnike da kliknu na njih da bi uopšte i videli o čemu se radi u nekom artiklu. Sigurno ih viđate svakodnevno na Facebook-u:

“Sipao je gazirani sok na sveže meso i  nećete verovati šta se dogodilo!”

“Nikad nećete pogodti ko se spotakao na crvenom tepihu!”

“Jabuke nisu dobe za Vas”

“Izašla je iz svoje zgrade i NIKAD nećete pogoditi šta se desilo”

Zaposleni u kompaniji su analizitali na desetine hiljada naslova, načine na koji su napisani, beležili njihove šablone ponavljanja i našli su dve vrste naslova koji izluđuju korisnike. Prva katergorija uključuje naslove koji bude radoznalost – “Nikad nećete pogoditi ko se spotakao na crvenom tepihu!”. Dok druga kategorija uključuje naslove koji prikazuju površne informacije kao što je “Jabuke nisu dobre za Vas”, a ako pročitate ceo artikal saznaćete da nije dobro jesti nekoliko jabuka svakog dana.

Ako Facebook detektuje obmanjujući naslov, on će ograničiti reach i samog posta i onog ko je objavio taj naslov. Strane koji objavulju previše varljivih naslova će pre biti kažnjene – ako objavite 50 postova i 48 od njih ima obmanjujući naslov, vaša strana će primetiti osetan pad u posećenosti, nećete se dobro kotirati u pretragama. Ali ako objavite 50 postova i samo jedan ima varljiv naslov, ovo neće uticati na Vas i Vašu stranu.

IZVORFacebook
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR