whatsapp video pozivi dvosturka verifikacija

Najnoviji update za beta verziju WhatsApp aplikacije omogućava da korisnici dodatno osiguraju svoj nalog sa šestocifrenom šifrom.

Svaki put kada podešavate aplikaciju na novom telefonu, WhatsApp verifikuje Vaš broj telefona putem SMS konfirmacije, ali sa dvostrukom verifikacijom, biće potrebno da unesete i šifru da biste dobili pristup svom nalogu. Takođe imate i opciju da unesete svoju emalli adresu koju možete da iskoristite  ukoliko ste zaboravili svoju šifru. Ali pre nego što omogućite dvostruku verifikaciju, potrebno je da znate sledeće:

  • Ako ste omogućili dvostruku verifikaciju, zaboravili svoju šifru i niste obezbedili tačan email, nećete moći da se ponovo verifikujete i koristite WhatsApp u narednih 7 dana od poslednje korišćenja aplikacije.
  • Nakon tih 7 dana, Vašem broju telefona će opet biti omogućeno da se verfikuje i to bez šifre, ali ćete izgubiti sve poruke koje ste dobili pre reverifikacije.
  • Ako verifikujete svoj broj nakon 30 dana od poslednjeg dana korišćenja aplikacije i to bez šifre, Vaš nalog će biti obrisan i kreiraće se novi.
  • WhatsApp takođe NE verifukuje unete email adrese, zato je veoma bitno da unesete tačan email.

Dvostruka verifikacija je odlična zaštita jer niko ko ne zna Vašu šestocifrenu šifru ne može da otvori WhatsApp na Vašem telefonu. Ali ako ste skloni zaboravljanju bitnih brojeva i šifri, možda dvostruka verifikacija i nije pravi izbor za Vas.

Kako da omogućite dvostruku verifikaciju?

  1. Otvorite WhatsApp aplikaciju
  2. Izaberite meni ikonu u gornjem desnom uglu
  3. Izaberite Settings opciju
  4. Izaberite Account
  5. Izaberite Two-step verification
  6. U prozoru za podešavanje izaberite Enable.

Nova sigurnosna funkcija je dostupna za beta verzije aplikacija za Android i Windows Phone.

dvostruka verifikacija
WhatsApp - Menu - Settings
dvostruka verifikacija
Account - TwoStep verification - Enable
PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR