društvena mreža Facebook

Facebook je društvena mreža kojoj zaista ide dobro, imali su jak poslednji kvartal u 2015., i samo nas podsetili zašto je Facebook i dalje kralj među društvenim mrežama.  

U Decembru, ova društvena mreža je imala oko 1.04 milijarde dnevnih aktivnih korisnika ( u Septembru 2015. je bilo 1.01 milijarde). Mesečnih aktivnih korisnika ove mreže je bilo 1.59 milijarde.

Društvena Mreža

Facebook je jak i na mobilnoj platformi: 934 miliona dnevnih aktivnih korisnika i čak 1.44 milijarde mesečnih aktivnih korisnika.  Ono što je Facebook-u još bitnije, bar njihovim investitorima, je što kompanija ostvaruje više para po jednom korisniku. Njihov prosečni prihod po jednom korisniku na svetskom nivou ( Average Revenue Per User – ARPU) je $3.73. U SAD i Kanadi, Facebook po korisnikku zarađuje $13.54, dok u Evropi ostvaruju zaradu $4.50 po korisniku.  Facebook Lite, jednostavnija verzija Facebook-a koja je dizajnirana za mobilne telefone sa slabim , specifikacijama i performansama, ima 80 miliona korisnika.

A što se tiče novca koji je ova društvena mreža zaradila, kompanija je zaradila $5.84 milijarde i tako nadmašila zaradu koju je ostvarila u istom periodu 2014. – $3.85 milijarde.

PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR