microsoft-apps

Nedavno smo napravili listu 5 fenomenalnih Android aplikacija koje je napravila Microsoft kompanija. Microsoft ne samo da je ogromna IT kompanija koja je poznata po svojim softverima za računare, Surface uređajima, Windows Phone platformi, već se radi o kompaniji koja je skupila hrabrost da uloži trud u razvijanje aplikacija za konkurentne oprativne sisteme – Android i iOS – i to im i te kako dobro ide. U nastavku možete da pročitate više o još nekoliko odličnih i veoma korisnih aplikacija za Android koje je napravio Microsoft. 

Microsoft Translator

Microsoft Translator

Microsoft je ušao na tržište Android-a sa jednostavnim, a u isto vreme sofisticiranom aplikacijom za prevođenje. Dizajniran za offline upotrebu, Microsoft Translator podržava čak 50 različita jezika (43 za offline upotrebu). Svaki jezik je velličine oko 200MB i potrebno je da preuzmete svaki posebno, i jednom kada su preuzeti možete da prevodite offline. Interfejs aplikacije je veoma praktičan i dobro dizajniran. Kada otvorite aplikaciju prikazani su Vam dugmići za brz pristup. Možete da odaberete prevod teksta koji izgovarate, teskta koji kuckate ili dvosmerni prevod. Aplikacija je ove godine dobila i dve veoma bitne funkcije: mogućnost prevođenja teksta sa sačuvanih slika i opciju za prevod teksta bilo gde da se nalazite na svom telefonu – funkciju koju je i konkurentski Google dodao u svoju aplikaciju za prevođenje. Iako se svi mahom odlučuju za Google Translate, Microsoft Translator možete da preuzmete sa Google Play prodavnice gde ima veću ocenu od Google aplikacije – visoku ocenu 4.6.

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote je aplikacija koja postoji od 2003., ali je 2014. dobila potpuni redizajn sa novim izgledom i novim funkcijama. Od tada aplikacija ide samo uzlaznm putanjom. 

OneNote ima podršku za to-do liste sa pod-zadacima, obeležavanje bitnih zadataka, etikete, tagove. Desktop i web verzija imaju beskonačnu paletu opcija za formatiranje. Možete da dodajete fotografije, video snimke, linkove, screenshot-ove, fajlove, Excel fajlove, geometrijske oblike i skoro svaki drugi tip fajla koji je dostupan. OneNote ima i kompletan pregled istorije izmena na fajlu, kao i optičko prepoznavanje karaktera što znači da aplikacija automatski prepoznaje tekst iz PDF ili bilo kog drugog fajla koji ste upload-ovali i ubacuje ga u novu belešku. A kao i kod Keep aplikacije, sve beleške i liste su sačuvane na Microsoft OneDrive servisu, dostupne su sa svakog uređaja koji ima konekciju. Uz OneNote dobijate i 15GB besplatnog prostora za skladištenje beleški. Za nekog ova aplikacija može biti komplikovana u smislu broja funkcija koje nudi. Ako Vam je OneNote zaista previše, onda možete da razmislite o nekoj drugoj aplikaciji koja ima sličnu namenu: Evernote, Google Keep i druge aplikacije za povećanje produktivnosti. OneNote je dostupan za više različitih platformi, a Android korisnici su mu dali ocenu 4.0. 

Outlook

Outlook Android

Outlook je zaista jedna od najboljih aplikacija za mobilne telefone i za organizaciju email-ova. Microsoft je zaista uložio ogroman trud u svoj vodeći email softver kao i u time-management funkcije nakon kupovine impresivne kalendar aplikacije Sunrise. Odlično sortira email-ove po prioritetu i ne samo da aplikacija ima širok spektar podrške za swipe pokrete, nego nudi i moćnu cloud strage integraciju, radi sa velikim brojem email servisa, ima ugrađen kalendar i podršku za Facebook, Evernote i Wunderlist. Interfejs je čist – glavne boje su plava i bela – jednostavan i pruža brz pristup email-ovima, kalendaru, fajlovima i kontaktima.  Aplikacija je i potpuno besplatna i sigurno je vredna instaliranje.

Za one koji se ne sećaju, krajem 2014. godine je Microsoft kupio startup aplikaciju Acompli koja je tada bila prva email aplikacija sa pametnom integracijom kalendara u email aplikaciju. Nakon kupovine i dosta izmena Acompli je postao Outlook.

Next Lock Screen

Next Lock Screen

Next Lock Screen je još jedan dobar primer kako Micosoft zna da dizajnira aplikaciju koja je idealna za Android ekosistem.  

Next Lock Screen je elegantna i jednostavna aplikacija koja služi kao efikasna zamena za zaključan ekran. Ono što je čini idelanom je što prukazuje informacije iz Vašeg kalendara, email-ove, poruke, propuštene pozive i dozvoljva Vam interakciju sa tim obaveštenjima bez potreba da otključate telefon. Aplikacija na osnovu Vape lokacije (kuća, posao…) pametno kalkulište koje aplikacije najčešće koristite i prikazuje Vam ih u pravom trenutku.  Dizajn aplikacije je minimalistički, ne napadan i to je ono što se većini Android korisnika i najviše dopada i zato su joj i dali ocenu 4.2. 

Office Lens

skeniranje office lens

Office Lens aplikacija jedna od najboljih aplikacija za Android koja služi za skeniranje. Aplikacija ne samo da ima sve opcije za popravljanje skena i njegovo izoštravanje, nego može da konvertuje sve skenirane slike u Word i PowerPoint fajlove, kao i u već standardni PDF format. Prisutan je i business card režim koji automatski izvlači ključne podatke sa vizit karti, zatim opcija za automatsko ublažavanje preteranog odsjaja i nepotrebnih  senki na skeniranom dokumentu. Aplikacija je dostupna na Engleskom, Nemačkom, Kineskom i Španskom jeziku, a uskoro stiže i podrška za ostale jezike. 

Da li Vi koristite neku od gore navedenih aplikacija? Ili bilo koju Microsoft aplikaciju za Android? Pišite nam Vaša iskustva u komentarima

OSTAVI KOMENTAR