Dropbox aplikaciju

Dropbox je kompanija koja je poznata po tome da ne pravi upadljive i velike promene na svojim proizvodima. Umesto toga veliku pažnju posvećuju prefinjenom doterivanju, pravljenju malih promena koje korisnicima nude brži i jednostavniji proizvod. Upravo to se desilo danas kada je kompanija ažurirala svoju aplikaciju za iOS uređaje sa pet novih funkcija. Nijedna od ovih novina nije izuzetna sama po sebi, ali sve koriste prednosti i mogućnosti novog iOS 10 i unapređuju Dropbox servis.

Prvi update je PDF potpis koji omogućava korisnicima da otvore PDF fajl na svojim mobilnim uređajima i ubace potpis i tekst u fajl. Jednostavna, ali u isto vreme i velika funkcija za one kojima je bitno da potpisuju dokumente u hodu i prosleđuju ih dalje.

Druga novina je integracija sa iMessage koja omogućava da kroz iMessage izaberete neki Dropbox fajl i podelite ga putem konverzacije, i tako smanjuje potrebu za preskakanjem iz aplikacije u aplikaciju.

Kompanija je predstavila i lock-screen widget koji korisniku obezbeđuje osnovne Dropbox funkcije, kao i picture-in-picture za iPad koji dozvoljava korisnicima da puste video dok istovremeno nastavljaju rad u Dropbox aplikaciji. Jop jedna novina, ali koja stiže u narednim nedeljama, je split-screen za iPad pa tako korisnici mogu da imaju otvorenu Dropbox aplikaciju dok pretražuju i ostale servise na uređaju..

Ova poboljšanja jesu postepena, ali ipak predstavljaju napor kompanije da održi korak sa ostalim sličnim cloud servisima na tržištu: Box, Google Drive, OneDrive. 

IZVORDropbox
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR