iPhone

[dt_gap height=”32″ /]

Još od kada je Apple predstavio prvi iPhone 2007. godine, kompanija zna samo jedan pravac kada je u pitanju poslovanje sa pametnim telefonima: uvek ka vrhu. Za manje od deste godina, iPhone je skočio od nule do 150 milijardi prodatih primeraka za 365 dana, uspeh koji niko nije slutio i koji je jedinstven u korporativnoj industriji.

Ali svakoj lepo priči jednom mora doći kraj, a prema analitičaru Morgan Stanley, 2016. je možda ta godina za iPhone. Rezultati tog istraživanja predviđaju da će Apple prodati 218 miliona iPhone uređaju a u fiskalnoj 2016, što je za 5.7% manje nego u fiskalnoj 2015. godini koja se završila u Septembru. Analitičari su uzeli u obzir povećanje ponude telefona na tržištu, veće cene telefona na internacionalnim tržištima. 2025. godina je bila godina dugo očekivanih iPhone telefona sa velikim ekranima i bila je toliko dobra da je malo verovatno da će se ponoviti. Prodaja od 218 miliona uređaja sigurno ne bi zadovoljila akcionare koji sigurno očekuju još jednu rekordnu godinu.

[dt_gap height=”32″ /]

chartoftheday_4149_iphone_sales_n]

[dt_gap height=”32″ /]

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR