chestnote aplikacija

Zamislite da želite da pošaljete poruku svom detetu koju on može da pročita za svoj 18-ti rođendan, ili zamislite romantični gest da iznenadite svoju suprugu na dan godišnjice Vašeg braka navodeći je da dođe na mesto gde ste se prvi pu sreli. Ovo su samo od nekih mogućnosti koje nudi Chestnote.

Pre par godina započet je trend slanja kratkotrajnih poruka, poruka koje nestanu čim se pročitaju i niko ne može više da im uđe u trag. Sve je više i više takvih aplikacija na tržištu koje ne nude obično čitanje poruke, a jedna slična je i Chestnote. Chestnote je aplikacija za razmenjivanje tekstualnih poruka. Ali umesto poruka koje nestanu nakon par sekundi, Chestnote aplikacija ohrabruje svoje korisnike da kontrolišu kada i gde će njihova poruka biti dostavljena. Na primer, dobijete poruku koju možete da vidite samo onog dana kada Vam je rođendam i kada se nalazite u svom omiljenom kafiću. Možete da pošaljete i sliku koja može biti otvorena rano ujutru kada neko dođe na posao. Izbor je na Vama, a na ovaj način “mamite” prijatelje na određena mesta, dok neko Vama drag može da se unapred raduje poruci koju treba da dobije.  Poruka može da bude samo tekst, slika, audio ili video fajl.

Aplikacija je veoma user-friendly i način na koji možete da pozovete nekog da je koristi je takođe izuzetno jednostavan. Kreirajte poruku, izaberite vreme i/ili lokaciju i pozovite bilo koga u Vašu kontakt listu. Vaši kontakti koji nemaju instaliranu aplikaciju će dobiti pozivnicu u vidu personalnog linka putem SMS poruke. Kako se prijatelji budu približavali lokaciji koja je zadata u poruci, tako će sama poruka postajati sve vidljivija.

Chestnote aplikacija je dostupna od Jula 2016. za iOS i Android korisnike u preko 25 zemalja i imaju oko 4000 aktivnih korisnika na mesečnom nivou.

Živimo u dobu instant poruka, pa će za mnoge ideja o aplikaciji koja tera korisnika da se pomera da bi dobio poruka izgledati pomalo nerpomišljeno, ali osnivači aplikacije su bili svesni tog rizika, ali i potencijala svoje aplikacje. Možda će im ova različitost uskoro doneti i potrebnu prednost u odnosu na veliki broj drugih aplikacija za instant poruke

IZVORChestnote
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR