BlackBerry Hub

Početkom avgusta, BlackBerry je najavio da njihove BB aplikacije koje smo mogli da vidimo na njihovom prvom Android uređaju PRIV stiži i na ostale Android uređaje. BlackBerry Hub+ je u početku bio dostupan za telefone koji rade na Android 6.0 Marshmallow operativnom sistemu. Kompanija je sada odlučila da proširi svoj servis i na ostale Android uređaje, tačnije, na one koji rade na Android 5.0 Lollipop OS.

Kompanije je bila na korak od gašenja kada je potpuno okrenula svoj način poslovanja i fokusirala se na Android. Kanadska kompanija je napravila veliki bum kada je prošle godine predstavila PRIV uređaj, a ove godine je predstavila još jedan Android uređaj – DTEK50. Oni što je zajedničko za ta dva telefona je operativni sistem koji stiže od Google kompanije i koji je “začinjen” sa Blackberry aplikacijama i servisima.

Ono što je BlackBerry kompaniju učinilo uspešnom nije toliko ni hardver koliko njihov jak softver koji je privukao poslovne korisnike. BB softver je pružao sigurnost, povećanu produktivnost i zato je normalno da kompanija ne želi da u potpunosti napusti svoj identitet.

Hub+ koji je u avgustu stigao na Android je nudio email, kalendar i password keeper. Nažalost, ostale BB aplikacije kao što su kontakti, pretraga uređaja i beleške nisu bile omogućene u prethodnm mesecu za Android uređaje. Od danas je Hub+ dostupan za i za Android 6.0 i Android 5.0, i sada uključuje i Contacts, Device Search, Notes, Tasks i BlackBerry Launcher.

BlackBerry Hub+ možete da koristite besplatno prvih 30 dana, a naon toga se naplaćuje $0.99 mesečno. I da napomenemo, pored Android 5.0 OS ili novijeg, potrebno je da imate i uređaj koji ima minimum 2GB RAM.

IZVORBlackBerry
PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR