Asus ZenScreen

Asus je na ovogodišnjem IFA sajmu pored novih telefona i ZenWatch 3 pametnog sata predstavio i novi portabilni monitor pod imenom ZenScreen. 

ASUS ZenScreen MB16AC je 15.6-inčni monitor, težak 800 grama, tanak samo 8mm i tako je postao najlakši i najtanji Full HD monitor na svetu. ASUS je opremio monitor sa IPS displejom 1920x1080px rezolucije i USB Type C portom koji je kompatibilan sa postojećim portovima (USB-C ili USB Type-A), služi za prenos podataka i napajanje jer monitor nema sopstveni izvor napajanja. Na donjem delu monitora se nalaze tru dugmeta za fino podešavanje, uključivanje i isključivanje monitora. 

ZenScreen MB16AC ima i dgovarajuću pametnu futrolu debljine 1mm, koja osim što štiti displej, može da posluži i kao vertikalno ili horizontalno postolje. Korisnici koji ne kupe futrolu mogu da koriste običnu olovku kao postolje. Olovku samo provucite kroz otovor na donjem desnom uglu monitora. ASUS nije objavio tačan datum dostupnosti monitora, ali je poznat acena koja će iznositi oko 269 eura. 

 

IZVORASUS
PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR