ASUS Strix RX 470
ASUS Strix RX 470

ASUS Republic of Gamers (ROG) je najavio Strix RX 470, novu gejming grafičku kartu ultra-brzih performansi sa naprednim rashladnim sistemom. 

ROG Strix RX 470 dolazi sa ekskluzivnim ASUS tehnologijama koje uključuju i DirectCU II rashladni sistem sa patentiranim wing-blade 0dB ventilatorima dizajniranim da obezbede maksimalan protok vazduha, odnosno 30% nižu radnu temperaturu i tri puta (3X) tiši rad. Tu je i ASUS FanConnect, tehnologija koja donosi GPU-kontrolisani heder na koji se povezuje sistemski ventilator, čime se obezbeđuje dodatno usmereno hlađenje. Ekskluzivna Auto-Extreme tehnologija sa Super Alloy Power II komponentama obezbeđuje vrhunski kvalitet izrade i izuzetnu pouzdanost.

ROG Strix RX 470 omogućava kompletnu personalizaciju gejming sistema uz pomoć Aura RGB osvetljenja i prilagodljivih kolor nalepnica. Uz ovu grafičku kartu dolazi i GPU Tweak II softver sa XSplit Gamecaster aplikacijom za fino podešavanje performansi i instant striming gejmpleja.

Ultimativno hlađenje: DirectCU II tehnolgija sa patentiranim wing-blade ventilatorima i ASUS FanConnect tehnologijom

ROG Strix RX 470 grafička karta je opremljena ASUS DirectCU II tehnologijom za hlađenje, koju čine toplotne ceni koje su u direktnom kontaktu sa grafičkim procesorom. Na ovaj način se veća količina toplote odvodi sa GPU-a, čime se, u odnosu na referentnu kartu, postiže i do 30% niža temperatura pri igranju igara. DirectCU II tehnologija uključuje i dva 0dB ventilatora sa patentiranim wing-blade dizajnom koji omogućava maksimalni protok vazduha i povećava statički pritisak na hladnjak za 105%, a sve ovo čini da ROG Strix RX 470 grafička karta u radu bude i do tri puta tiša u odnosu na referentni model.

Još jedna od tehnologija kojom je opremljena ROG Strix RX 470 grafička karta je i ASUS FanConnect. Za vreme igranja video igara, temperatura GPU-a je često veća od temperature procesora. Međutim, ventilatori na kućištu se orijentišu samo prema temperaturi procesora, što rezultuje manje efikasnim hlađenjem. ASUS FanConnect rešava ovaj problem uz pomoć GPU-kontrolisanog četvoropinskog priključka (header-a) na koji se povezuje sistemski ventilator, jer se na taj način obezbeđuje dodatno usmereno hlađenje i postižu optimalne performanse.

Vrhunski kvalitet i pouzdanost: Auto-Extreme tehnologija sa Super Alloy Power II komponentama

Sve ASUS grafičke karte se sada proizvode uz pomoć Auto-Extreme tehnologije, koja predstavlja 100% automatizovan proces proizvodnje u kojem se koriste isključivo visokokvalitetni materijali, a sve u cilju postavljanja novog standarda za kvalitet.

Super Alloy Power II komponente poboljšavaju efikasnost, smanjuju gubitke u energiji, smanjuju zujanje komponenti za 50% dok su pod punim opterećenjem i postižu bolje termalne performanse, to jest oko 50% nižu radnu temperaturu u odnosu na prethodni dizajn, čime se ukupni kvalitet i pouzdanost podižu na znatno viši nivo.

Igrajte na svoj način: Aura RGB osvetljenje i prilagodljive kolor nalepnice

ROG Strix RX 470 dolazi sa Aura tehnologijom, ekskluzivnom tehnologijom za RGB osvetljenje koju je razvio ASUS. Ova tehnologija je u stanju da prikaže milione boja i šest različitih efekata i omogućava korisnicima totalnu personalizaciju njihovog gejming sistema. Tu je i set narandžastih nalepnica, tako da gejmeri mogu dodatno da prilagode ROG Strix RX 470 svojim željama i tako istaknu svoj jedinstveni stil.

Fino podesivo i intuitivno: GPU Tweak II i XSplit Gamecaster

Opremljen redizajniranim i intuitivnim korisničkim interfejsom, GPU Tweak II softver čini gejming i overklokovanje lakšim nego ikada ranije, dok istovremeno sadrži i sve napredne opcije za pasionirane overklokere. Uz pomoć samo jednog klika, Gaming Booster funkcija maksimalno povećava performanse sistema tako što isključuje sve suvišne procese i automatski alocira sve raspoložive resurse. Uz GPU Tweak II dolazi i licenca za premium verziju XSplit Gamecaster softvera, koja traje 14 dana. Ovaj softver gejmerima omogućava lako strimovanje ili snimanje gejmpleja.

SPECIFIKACIJE:

ROG STRIX-RX470-O4G-GAMING
• 1250MHz engine clock in gaming mode
• 1270MHz engine clock in OC mode
• PCI Express® 3.0
• OpenGL® 4.5
• 4GB GDDR5 memory
• 256-bit memory interface
• 2 x Native DVI-D outputs, 1 x Native HDMI 2.0 output ,1 x Native Display Port 1.4

ROG STRIX-RX470-4G-GAMING
• 1206MHz engine clock in gaming mode
• 1226MHz engine clock in OC mode
• PCI Express® 3.0
• OpenGL® 4.5
• 4GB GDDR5 memory
• 256-bit memory interface
• 2 x Native DVI-D outputs, 1 x Native HDMI 2.0 output, 1 x Native Display Port 1.4

IZVORASUS
PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR