Archos 55 Diamond Selfie

Francuska kompanija ARCHOS je danas najavila svoj novi pametni telefon pod imenom ARCHOS 55 Diamond Selfie koji će zvanično biti predstavljen na predstojećem IFA 2016 sajmu u Berlinu. Lep glass-to-glass model ima elegantno kućište sa 5.5-inčnim Full HD displejom, Qualcomm octa-core procesor, 4GB RAM, 64GB interne memorije i jaku selfie kameru.

ARCHOS 55 Diamond Selfie je i sa prednje strane i sa poleđine zaštićen otpornim Dragontrail staklom, dok se sa strane nalaze metalni detalji. Uređaj ima dve kamere: glavnu 16 MP sa autofokusom i LED blicem, dok se sa prednje strane nalazi 8 MP kamera za lepe slike i video snimke , a sam ekran služi i kao blic. Kao dodatak, uređaj ima neke od Qualcomm tehnologija posvećenih fotografiji:

  • ChromaFlash: prave se dve različite fotografije – jedna sa blicem i druga bez blica. Finalna slika uzima osvetljenje sa slike napravljene sa blicem i preciznost boja sa slike napravljene bez blica i tako u kombinaciji nastaje odlično izbalansirana fotografija.
  • OptiZoom: objekti se prate i “zaključavaju” da bi se automatski zumirali. Čak i ako su u pokretu, ova funkcija omogućava bolju oštrinu.
  • UbiFocus: dok je autofokus isključen, pet različitih fotografija je napravljeno sa različitim fokusom. One se zatim procesuiraju i kombinuju u finalnu fotografiju koja može da ima fokus na prvi plan, pozadinu slike ili na oba.

Telefon pokreće octa-core Qualcomm MSM8937 procesor, 4 GB RAM, 64 GB nadogradive interne memorije, 3000mAh baterija. Dodatne specifikacije uključuju 4G/LTE povezivanje, čitač otiska prsta na poleđini, Qualcomm Quick Charge tehnologiju, Android 6.0 (Marshmallow).

ARCHOS 55 Diamond Selfie će biti dostupan od Septembra po ceni od 229 eura. ARCHOS je predstavio i Lite verziju ovog uređaja koja stiže sa 3GB RAM/16GB interne memorije po ceni od 200 eura i očekuje se u Oktobru 2016.

PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR