android auto

Android Auto je predstavljen pre dve godine za bolju integraciju pametnih telefona sa automobilima. Sada ima preko 200 novih modela automobila od 50 brendova koji podržavaju Android Auto. S obzirom da postoji mnogo automobila koji nisu kompatibilni sa ovom Google funkcijom i koji nemaju uopšte ekran, Google je odlučio da pruži idealno rešenje.

Zvanična Android Auto aplikacija je danas dobila update koja omogućava da se njihov UI koristi na svim Android telefonima koji imaju Lollipop operativni sistem ili noviji. Tri glavne funkcije driver-friendly aplikacije su hands-free telefonski pozivi i poruke sa glasovnim komandama, pristup turn-by-turn uputstvima od Google Maps servisa i mogućnost strimovanja muzike sa aplikacija kao što su Spotify, Pandora i naravno Google Play Music. Aplikacija automatski počinje sa radom onog trenutka kada se upari sa Bluetooth uređajem.

Nova aplikacija je dostupna u preko 30 zemalja gde je Android Auto trenutno podržan.

IZVORGoogle
PODELI
Zanimljive ICT vesti sa weba • Društvene mreže, telefoni, aplikacije, gadgeti, IT • Vesti, saveti, recenzije • Predložite temu: office@smitmagazin.com

OSTAVI KOMENTAR