Amadas

Najnoviji dodatak sve većoj listi pametnih kućnih aparate je Amadas sigurnosni sistem koji čine brava napravljena od nerđajućeg čelika koju karakteriše otključavanje bez ključa i AES sigurnosna enkripcija.

Kompanija obećava jednostavnu instalaciju brave koja odgovara svim vratima i više nema potrebe da nosite ključ sa sobom da bi otključali vrata. Kada se instalira na vrata dovoljno je da ukucate pin na samoj bravi ili na telefonu. Čak šta više kada se brava poveže sa telefonom više nije ni potrebno da vadite telefon iz torbe, dovoljno je samo da priđete vratima i brava će se automatski otključati.

Ceo Amadas sistem radi na baterije, ali ako se baterije isprazne i ne možete da uđete u kuću, dovoljno je da umserite blic svog telefona na solarni panel koji se nalazi na bravi i napunite sistem za manje od 20 sekundi. A ako treba da odobrite nekom drugom ulaz u kuću, a Vi niste u blizini, otključavanje brave je moguče putem eKeys aplikacije.

Amadas je pokrenuo svoju Kickstarter kampanju i potrebno im je ukupno 70000 dolara da bi počeli sa proizvodnjom brave. Ostalo je još 37 dana do isteka kampanja, a za sad su skupili malo oko 33000 dolara. Cena za jednu Amadas bravu iznosi $189.

OSTAVI KOMENTAR