Acer Spin

Acer je danas u Berlinu na IFA 2016 sajmu predstavio nove konvertablne uređaje – Spin 7, Spin 5, Spin 3 i Spin 1.

Novu Spin seriju konvertabilnih uređaja čine laptopovi koji rade na Windows 10 OS i imaju inovativne 360 šarke koje omogućuju da se uređaj koristi kao laptop, tablet, tent režimu.

Spin 1 stiže u dve verzije: 13.3” i 11.6” displej i tako je idealan za studente ili u ulozi sekunudarog računara. Ultra pristupačna cena, do 9 sati rada nakon punjenja, Full HD IPS displej, novi Intel Pentium ili Celeron procesori.

Acer Spin 3 ima 15.6” Full HD IPS  displej, ergonomsku tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem i podršku za dual storage. Solidne performanse pruža šesta generacija Intel Core procesora i do 12GB RAM, podrška i do 256GB SSD i do 1TB HD.  

Mali i kompaktni Acer Spin 5 ima 13.3” Full HD IPS displej i može da se koristi zajedno sa Acer Active olovkom i Windows Ink. Spin 5 je opremljen sa sedmom generacijom  Intel Core procesora, do 16GB RAM, do 512GB SSD, HD web kamerom sa HDR.

Najjači od svih, uređaj koji se svrstava u premium klasu je Acer Spin 7.

Spin 7 ima potpuno aluminijumsko kućište debljina 10.98mm i težak je oko 1.2kg, i sa varijantama 14” i 13” kada je displej u pitanju obezbeđuje maksimalnu portabilnost i fleksibilnost. Displej na oba Spin 7 modela je Full HD IPS Corning Gorilla® Glass touchscreen sa tankim ivicama. Uglađen i savremen mat crni dizajn je upotpunjen sa ispoliranim srebrnim šarkama i oštrim ivicama oko touchpad-a.

Unutar aluminijumskog kućišta se nalati sedma genracija Intel Core i7 procesora, do 8GB RAM memorije i brzi 256GB SSD. Dual USB 3.1 Type-C portovi su tu za brz prenos podataka, povezivanje sa esternim displejom i napajanje uređaja. Nakon jednog napajanja, Spin 7 može da izrži i do 8 sati rada.

Acer Spin 7 će biti dostupan u SAD i Evropi  u Oktobru sa početnom cenom od $1299.

Acer Spin 5 i Spin 3  stižu u Oktobru sa početnom cenom od $599 odnosno $499. Acer Spin 1 se očekuje u Decembru sa početnom cenom od $249.

IZVORAcer
PODELI
Davor je jedan od osnivača SMIT magazina. IT stručnjak. Zanimaju ga sigurnosna i IT rešenja. Pratite ga na:

OSTAVI KOMENTAR