Huawei P9

Novi iPhone 7 modeli su predstavljeni 7. Septembra i naravno da će o njima pričati i pisati bez prestanka Pre svega jer se radi o telefonima Apple kompanije koji su predstavili neke novine, bar kad su iPhone telefoni u pitanju. Jedna od novina je dual kamera na poleđini većeg modela, iPhone 7 Plus. Iako je ova Apple implementacija jedinstvena i bitna za iPhone telefone, ovo nije prvi telefon na tržištu koji ima dve kamere na poleđini. Evo nekoliko telefona koji su se pojavili u proteklih par godina, a koji su imali dual kamere.

LG G5
LG G5

LG V20 i LG G5

LG V20 je predstavljen samo jedan dan pre iPhone 7 Plus, dok je LG G5 predstavljen početkom godine na MWC 2016. Oba LG telefona imaju dve kamere na poleđini od kojih jedna standardno polje vida od oko 75 stepeni, dok druga kamera ima sočivo širokog polje gledanja – 135 stepeni. 

Huawei P9

Huawei i Leica su udružili snage da bi ovaj telefon imao ovakvu kameru. Napravili su kameru koja pravi fotografiju od dva senzora: jedan senzor pravi crno-bele fotografije, dok drugi pravi fotografiju u boji. Kombinacijom te dve fotografije dobijate izvanredne rezultate. Sudeći po komentarima korisnika koji su zadovoljni ovakvom kamerom, za očekivati je da Huawei i Leica nastave saradnju i na drugim modelima.

Lenovo Phab Pro 2

Lenovo Phab Pro 2 je prvi Project Tango telefon, koji ima dve kamere gde jedna meri dubinu fotografije, dok je druga zadužena za prećenje pokreta.

Cat S60
Cat S60

Cat S60

Cat je poznat po svojim izdržljivim i robusnim modelima. Ovaj model se razlikuje od ostalih jer pored standardne 13MP kamere na poleđini ima i termalnu kameru  koja Vam omogućava da vidite i u potpunom mraku, termalna kamera vizualizuje toplotu koja je inače nevidljiva golim okom.

HTC One M8
HTC One M8

HTC One M8

Druga generacija One M telefona, M8, je imao dve kamere na poleđini. Druga kamera je služila za hvatanje dubine na fotografijama. HTC je ovo iskoristio za pravljenje Duo efekta koji je kreirao zamućenje na delovima fotografije koje niste želeli da budu u fokus i tako isticao ono što je bitno na fotografiji.

Light 16

Light 16 je model koji ne samo da je imao dve kamere, već čak 16 kamera sa različitim žižnim daljinama. Ideja iza ovog modela je da pomogne u kreiranju fotografija istog kvaliteta kao da su kreirane sa SLR fotoaparatom.

HTC EVO 3D

HTC EVO 3D je koristio dve 5MP kamere na poleđini da bi pružio mogućnost pravljenja 3D fotografija. Najveći problem je što pre pet godina, kada je ovaj model bio aktuelan, nije postojao način za deljenje 3D fotografija.

OSTAVI KOMENTAR