fotografije

Dizajneri i fotografi danas imaju veliki broj opcija kada dođu do dela uređivanja fotografija. Naravno, za Photoshop su svi čuli i ovo je najpopularniji softver, ali pored njega postoji još dosta sajtova koji Vam nude online uređivanje fotografija. U zavisnosti od Vaših potreba, full verzija Photoshop programa Vam možda neće biti potrebna, i mnogo puta web aplikacije su sasvim dovoljne za neke trikove. U ovom postu možete videti  nekoliko sajtova koje možete da koristite kao odlične alternative za Photoshop.

fotografija

Photoshop

Adobe nudi besplatnu, online verziju Photoshop-a sa osnovnim funkcijama za uređivanje – crop, resize, radovi sa bojom, podešavanje oštirne, fokusa…

Phoenix (from Aviary)

Phoenix ima osnovne i napredne uređivačke alate i opcije. Interfejs je lep i lak za korišćenje i izgleda kao jednostavnija vezija Photoshop-a.

Canva Photo Editor

Canva nudi odličan dizajnerski online servis, ali i potpuno besplatan online photo editor za vrlo jednostavno uređivanje: fotografiju možete da otpremite ili ubacite putem “drag and drop” funkcije. Interfejs je poznat onim korisnicima koji su koristili Canva servis, i nudi osnovne alate za uređivanje: opsecanje, rotaciju, podešavanje dimenzija fotografije, kao i osvetljenje, kontrast i zasićenost. Korisniku su na raspolaganju i 14 različitih filtera za redizajn fotografije. 

Pixlr

Pixlr nudi Pixlr express za osnovno uređivanje kao što je opsecanje slike, smanjenje njene veličine, podešavanje, razni efekti. Full verzija pruža mnogo više funkcionalnosti koja daje mogućnost da kreirate mnogo bolje fotografije. Full verzija funkcioniše slično kao Photoshop ili GIMP i ma veliki broj raznih alata.

Lunapic

Lunapic je bogat online photo editor. Možete da radite sa postojećim fotografijama ili da kreirate potpuno nove. Imate i veliki broj efekta koje možete da koristite, mnoga podešavanja, alate za crtanje, animacije…

PiZap

PiZap je zabavan način za sređivanje fotografija, dodaje balončiće sa tekstom, razne zanimljive efekte, opciju za isecanje lica…

BeFunky

BeFunky ima 147 efekata koje možete da koristite. Postoji i premium nalog koji zahteva pretplatu od $9.95/mesečno.

Adobe Post

Adobe Post je zanimljiv za kreiranje kolaža i grafika za društvene mreže.

FotoFlexer

FotoFlexer daje opciju da u njega ubacite fotografije direktno iz svog Flickr, Photobucket ili Facebook naloga. Fotografije možete da retuširate, dodate razne efekte, oblike, tekst…

Ovo je samo mali broj ovakvih alata za koje smatramo da su interesantni. Recimo, postoji još jedan novi alat, Pablo. O njemu smo već pisali, on je odličan za brzo jednostavno uređivanje fotografije za društvene mreže ili blog. O njemu možete naučiti više ovde. A ako ste još uvek u potrazi za dobrom slikom, izvor dobrih i kvalitetnih fotografija, visoke rezolucije, možete  naći ovde. 

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR