Facebook reakcije

Facebook je postao “emotivniji” i predstavo je dugo očekivani redizajn Like dugmeta. Umesto običnog Dislike dugmeta kome smo se svi nadali, kompanija je predstavila nekoliko novih osećanja koje možete da koristite kao Vašu reakciju na neki post. Pored Like opcije, tu su sad i: Haha, Yay, Sad, Angry, Love i Wow. Ali sa tako velikom promenom dolazi i nekoliko pitanja i nedoumica korisnik. Ovo je nekoliko najbitnijih stvari koje bi trebalo da znate o novim Facebook reakcijama. 

[dt_gap height=”20″ /]

Kako da dođete do njih?

Njihovo korišćenje je veoma jednostavno, stisnite malo duže Like dugme u svojoj iOS ili Android aplikaciji i pojaviće se mali meni gde možete da izaberete koju reakciju želite.

[dt_gap height=”20″ /]

Da li može da se koristi više od jedne?

Ne. Facebook je napravio ograničenje: jedna reakcija po jednom postu. Tako je za sada. Ako neko postavi neu lepu fotgrafiju moraćete da se odlučite da li da lajkujete, stavite wow, love…

[dt_gap height=”20″ /]

Možete da obrišete reakciju ili da je promenite.

Ako ste greškom stavili neku reakciju koju niste hteli, uvek možete da kliknete na nju, izaberete novu ili je jednostavno obrišete.

[dt_gap height=”20″ /]

Facebook će uvek prikazati tri najpopularnije reakcije ispod posta.

Ispod svakog posta će se uvek prikazivati tri reakcije koje su najviše korišćene kod tog posta. I ovako je već gužva, zamislite da Facebook prikazuje svih šest reakciija?

[dt_gap height=”20″ /]

Ipak možete da vidite sve reakcije na postu

Klikom na broj pored reakcije ili prelaskom preko ikonice reakcije možete da vidite kompltan pregled koji korisnici se nalaze iza svake reakcije.

[dt_gap height=”20″ /]

Kako ovo utiče na Vaš News Feed?

Za sada, sve reakcije će se prikazivati po istom principu kao i Like dugme: Facebook je prilagođavao vesti u News Feed-u na osnovu onog što ste lajkovali. Ako najviše koristite wow ili love reakciju, to će signalizirati Facebook-u da Vam prikazuje takvu vrstu postova u Feed-u.

[dt_gap height=”20″ /]

Ovako to funkcioniše, za sada. Vremenom će se to sigurno menjati kada Facebook prikupi više informacija o reakcijama korisnika na same Facebook reakcije. Koje su Vaše reakcije? Kako se Vama dopada nova opcija?

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR