zamena note7 u srbiji

Nakon obustavljanja prodaje na globalnom nivou i otkazivanj dalje proizvodnje, Samsung Galaxy Note7 je zvanično došao na kraj puta. Iako drugi proizvođači ne nude S Pen u jedinstvene edge funkcije koje su izdvajale Note7 od konurencije, postoji par Android flagship telefona koje vredi pogledati kao odlične alternative za Note7. Ovo je 5 najboljih Galaxy Note7 alternativa.

Samsung Galaxy S7 Edge

Galaxy S7 Galaxy Note7 alternativa

Prvi model, možda i najlogičnije rešenje, jeste Samsung Galaxy S7 Edge. Edge ima 5.5-inčni QHD AMOLED zaobljen displej koji je za samo 0.2 inča manji od displeja koji ima Note7. Regionalne verzije imaju isti Exynos 8890 ili Snapdragon 820 procesor, 4GB RAM i 12MP kameru na poleđini. Note 7 i S7 Edge imaju identičan hardver: bežično punjenje, skener otiska prsta, IP68 sertifikat… Jedina velika razlika su S Pen i skener oka.

LG V20

LG V20 Galaxy Note7 alternativa

Sledeća Galaxy Note7 alternativa je LG V20. V20 je veći uređaj od Note7 i sigurno neće pružati isti osećaju ruci bez zakrivljenog displeja i staklenog panela sa poleđine. Međutim, LG V20 ima isti 5.7-inčni QHD LCD displej zajedno sa sekondarnim 2.1-inčnim ekranom iznad koji prikazuje obaveštenja i poruke. Na poleđini se i nalaze dve kamere, 16MP i 8MP. Umesto staklene završne obrade i optornosti na vodu, V20 pruža promenljivu bateriju,  što je svakako plus i novi Android 7.0 Nougat (Note7 i ostali Samsung telefoni će imati Marshmallow još neko vreme).

Pixel XL

Google Pixel galaxy note7 alternativa

Pixel XL je najnoviji uređaj koji nudi Google: moćni Snapdragon 821 procesor, 4GB RAM, i do 128GB interne memorije, ali bez mesta za microSD karticu. 5.5-inčni QHD AMOLED displej bi trebalo da pruži iste jasne i žive boje kao i Galaxy Note7. Brzo punjenje, skener otiska prsta, metalno kućište čine Pixel XL premium telefonom i definitivno vrednim razmatranja.

ZTE Axon 7

Axon 7 Galaxy Note7 alternativa

ZTE Axon 7 je još jedan uređaj sa 5.5-inčnim QHD AMOLED ekranom, sposobnim Snapdragon 820 procesorom, 4GB RAM i 64GB interne memorije. Axon 7 ima DAC za kvalitetan audio, podršku za Quick Charge 3.0, čitač otiska prsta, USB Type-C port i mesto za microSD karticu. Uređaj nema S Pen i otpornost na vodu, ali tu je dosta funkcija koje nudi ovaj telefon i koji je dosta jeftiniji od Note7.

Samsung Galaxy Note 5

A ako ipak želite da imate Galaxy Note uređaj, onda uvek postoji mogućnost da izaberete prošlogodišnji Note 5. Galaxy Note 5 ima pomalo zastareli Exynos 7420, ali telefon sigurno ne zaostaje kada su u pitanju performanse. Uređaj ima impresivni QHD AMOLED displej, 4GB  RAM, odličnu 16MP glavnu kameru sa optičkom stabilizacijom slike.  

PODELI
Aleksandra je osnivač SMIT magazina. Zanimaju je društvene mreže, tehnologija i sve vezano za web. Voli kafu. Pratite je na:

OSTAVI KOMENTAR